today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoZnano je, kdaj naj bi se odprl dvosmerni promet "čez hrib", za...

Znano je, kdaj naj bi se odprl dvosmerni promet “čez hrib”, za dokončanje zmanjkalo denarja

Na vse bolj prevozni cesti, ki pelje od Hrastnika proti Trbovljam mimo Ojstrega, bodo orodje odložili v kratkem. Načrt, ki je bil pripravljen pred 5 leti ni vseboval podražitev, ki so se zgodile v zadnjem letu, zato projekta cesta na Lešo in cesta čez hrib ne bosta dokončana v takšni meri kot je bilo dogovorjeno. Razen, če …

Cesta čez hrib bo odprta za dvosmerni promet, tudi pločnik bo, poroča predstavnik RTH Janez Žlak in doda, da je cesta na Lešo končana in prevozna, ni pa položen fini asfalt. Zgodila se je indeksacija cen, ki znaša 760 tisočakov in je poleg finega asfalta proti Leši odnesla še cestni priključek od novozgrajene ceste čez hrib proti Kipam in Dinosu. Poenostavljeno povedano, če ministrstvo ne bo odobrilo dodatnih sredstev iz naslova podražitev, bo pot proti Kipam še vedno peljala mimo naselja hiš in ne po novi trasi priključeni na odsek 1.

A Žlak je optimističen. V prihodnjem tednu naj bi se sestali na ministrstvu za naravne vire in prostor, kamor po novi ureditvi spadajo tudi rudniki. “Do sedaj so bili zelo sodelovalni, ne dvomim, da bomo tako tudi nadaljevali,” je dejal.

Cesta čez hrib naj bi bila v obe smeri brez zapore prevozna do konca tega meseca. Potem gre izvajalec na kolektivni dopust in bo nekaj časa “mirno”. Dela, ki se bodo še v poletnih mesecih nadaljevala pa naj ne bi terjala polovične zapore, poročajo predstavniki izvajalcev AGM Nemec. Med Trbovljami in Hrastnikom bi z deli predvidoma lahko zaključili v mesecu oktobru. Če bo RTH-ju uspel dogovor z državo pa bodo izvajalci zavihali rokave še za cestni priključek in položitev finega asfalta v Hrastniku od tržnice proti Leši.

Končno dobre novice glede ceste “čez hrib”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...