-- OGLAŠEVANJE --

Zimske službe na terenu že od noči, največ pritožb v Hrastniku

-- OGLAŠEVANJE --

Največ pritožb zaradi stanja na cestah, o nespluženih šolskih poteh in slabo očiščenih pločnikih smo prejeli iz Hrastnika. Medtem, ko so glavne ceste v Trbovljah in Zagorju precej bolje splužene. Preverili smo, kako delo opravljajo zasavske zimske službe.

Največ pritožb v Hrastniku

“Vse naše ekipe so na terenu, začeli smo že ob 2. uri zjutraj. Sneg čistimo tudi z ekipami, ki ročno čistijo prehode, pločnike in stopnice. Ves čas plužimo, a ker še vedno sneži, se lahko zgodi, da je kje snega nekoliko več,” pravi Ernest Gričar iz KSP Hrastnik. Morda bodo nekoliko zamude imeli hrastniški smetarji, ki pa so prav tako že na terenu, dodaja Gričar in zagotavlja, da pritožb niso prejeli.

“Lokalne poti ne morejo biti očiščene tako kot regionalne”

Zaradi neočiščenih cest negodujejo tudi v Čečah. Del Čeč se pluži kot lokalna cesta, večji del pa so lokalne poti, ki jih čistijo orači krajevne skupnosti, pod drugimi pogoji, pojasnjuje Tomislav Dolar iz Komunale Trbovlje. “Ljudje ne morejo pričakovati, da bodo ceste ves čas čiste med sneženjem. To niso regionalne ceste in tudi ne lokalne ceste, ki so vezane na avtobusni promet. Zato prihaja do časovnih zamikov, ko ceste ponovno zasneži.” 

V Trbovljah so sicer na terenu vse ekipe. “Vrhunec sneženja je bil ravno uro ali dve pred prometno konico, v eni uri se žal ne da narediti vsega. Razumemo nezadovoljstvo ljudi, a enostavno potrebujemo nekaj časa, da vse očistimo. Pločniki ob regionalni cesti še niso dobro očiščeni, saj jih ne moremo čistiti, dokler nam plugi CGP sneg namečejo na pločnike,” razlaga Dolar.

Zaradi milih zim nevajeni vožnje v slabših pogojih

Milan Fakin iz Komunale Zagorje na pritožbe prebivalcev Čemšenika, da ceste niso splužene, odgovarja, da so cesto v Čemšeniku prvič splužili že ob 4. uri zjutraj, nato pa še dvakrat. “Nadzornik je preveril cesto, bolje je očiščena kot regionalka. Res pa je, da moramo zaradi zapore dela ceste zdaj povsem naokoli, kar podaljša čas pluženja,” pravi Fakin.

“Zaradi milih zim zadnjih let ljudje niso navajeni vožnje v slabših pogojih. Potrebno je nekoliko potrpežljivosti in previdnosti. Žal se vsega ne da očistiti v eni uri, sploh v primeru, če še vedno sneži,” dodaja Fakin.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --