19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoŽigi gre na boljše, na pomoč priskočili domačini

Žigi gre na boljše, na pomoč priskočili domačini

Nesebična pomoč

Aleš Omerzel iz Dola pri Hrastniku je Žigi priskočil na pomoč v obliki izvedbe brezplačne prenove kopalnice. “Nikoli ne veš, kdaj se kaj takega pripeti tebi, zato je prav, da v takih trenutkih stopimo skupaj in pomagamo. Veliko ljudi preveč gleda na denar, kar ni prav. Sam sem že večkrat pomagal tistim, ki so pomoč potrebovali. Ko sem izvedel za Žigovo zgodbo, sem se takoj odločil, da mu pomagam, ko bo priložnost za to,” pravi Omerzel.

Zgodba 25-letnega Žige Feleta iz Hrastnika, tistega mladeniča, ki se je že pri rosnih petnajstih letih srečal z zahrbtno boleznijo nevrofibromatozo tipa II, je dočakala tudi prijaznejše poglavje. Po letih bolečin in trpljenja, po dveh zahtevnih operacijah v Nemčiji, se počasi kaže Žigov napredek.

“Povsod je fajn, a doma je najboljše”

Tako se je Žiga 2. decembra razveselil ob prihodu domov, v domači Hrastnik, kjer preživlja vikende. Med tednom je nameščen v Rehabilitacijskem centru Soča, kjer ima vsakodnevne terapije. Za premikanje na krajše razdalje uporablja voziček, ki ga potiska pred sabo.

Žigu so včeraj odvzeli odtis noge, da mu bodo naredili opornico gležnja po meri. Ta mu bo v pomoč pri stopanju. “Je res užitek, ko je ena težava manj, tako, da se lahko bolj samozavestno premikam,” pravi Žiga.

Takoj po novoletnih praznikih so izvajalci del, v Žigovem domu na Logu v Hrastniku, začeli s prenovo kopalnice. Dela še potekajo. Žiga trenutno okreva v rehabilitacijskem centru Soča. V februarju ali marcu ga čaka še ena zahtevna operacija v Nemčiji, točen datum še čakajo, nam pojasni Žigova teta Renata Leskovšek.

Denar za dolgove, računalnik, superge, …

Obljubili smo, da bomo sledili, kaj se z Žigo dogaja in tudi, čemu bo namenjen darovani denar. V dobrodelnih akcijah za pomoč Žigi se je do sedaj zbralo dobrih 20.000 evrov. Nekaj denarja se je že porabilo, in sicer za nakup računalnika in športnih copat, ki jih Žiga potrebuje pri rehabilitaciji, za vračilo denarja, ki so si ga v preteklosti sposodili, da so poplačali namestitev za mamo pri prvih dveh operacijah, nekaj denarja se bo porabilo za kopalnico. Stanovanjski sklad Republike Slovenije bo z zneskom v višini dobrih 2.000 evrov pomagal pri financiranju prenove kopalnice, del denarja bo šel iz zbranih sredstev, pojasni Barbara Jerman s CSD Hrastnik.

Pomagajmo!

Žigi lahko pomagate tako, da pošljete SMS s ključno besedo SOLIDAREN ali SOLIDAREN5 na 1919 in darujete 1 ali 5 evrov. Akcija bo potekala še do konca januarja.

“Mogoče sem gluh, a še vedno slišim v glavi in srcu …”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...