17.7 C
Trbovlje
sobota, 25. septembra 2021
ZON.siŠportŽiga Šintler na osmeroboju narodov

Žiga Šintler na osmeroboju narodov

Plavalna zveza Slovenije se je med 7. in 10. decembrom tradicionalno udeležila Osmeroboja (CECJM) v Romuniji.

Tekmovanje je bilo ekipnega značaja, kjer so se v 50 metrskem bazenu pomerili reprezentanti 8-ih centralno evropskih držav: Poljske, Madžarske, Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine,Češke, Slovaške, ter Romunije. Slovenijo je zastopala najboljša ekipa slovenskih kadetov in mladincev in sicer 10 moških (letnika 2001, 2002) in 10 žensk (letnika 2002-2003).

Slovenska ekipa na četrtem mestu

V ekipo se je uvrstil tudi trboveljski plavalec Žiga Šintler, ki je nastopil na 200 in 400 m mešano, 400 m prosto ter 200 m prsno. Kljub temu, da ni popravljal osebnih rekordov, saj je za njim le dober mesec treningov, je z uvrstitvama med osem najboljših (iz vsake države sta dva plavalca na disciplino), močno pripomogel h končni ekipni uvrstitvi Slovenije na nehvaležno 4. mesto.

Z nestrpnostjo pa pričakujemo tudi nastope Trboveljčanke Tjaše Vozel na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Copenhagenu, kjer bo nadaljevala tradicijo uspešnih trboveljskih plavalcev.

trener Darko Raušl

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč