21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoRoglič po etapni zmagi danes strumno naprej

Roglič po etapni zmagi danes strumno naprej

Po odličnem četrtem mestu na nedeljski 15. etapi kolesarske dirke Tour de France je zasavski kolesar Primož Roglič včeraj prikolesaril zmago na 17. etapi najprestižnejše kolesarske dirke na svetu.

Najboljša uvrstitev v zgodovini

Na 183-kilometrski preizkušnji si je Roglič priboril najboljšo slovensko uvrstitev na Touru v zgodovini slovenskega kolesarstva.

Roglič je bil večino etape v begu. Njegov “napad” se je začel ob vzponu na 2642 metrov visoki prelaz Galibier, nato pa se je dobrih 34 kilometrov pred ciljno črto v Serre Chevalierju odpeljal mimo sotekmovalcev ter prednost povečeval iz metra v meter. Čez Galibier je tako prikolesaril prvi in prednost ohranil vse do ciljne črte.

Danes s polno paro naprej

V Franciji so s Primožem tudi starši in njegov nekdanji trener in zvesti spremljevalec Zvone Pograjc. Pograjca smo danes uspeli priklicati v Francijo, kjer se že počasi odpravlja, da bodo Primoža pospremili na novo etapo, kjer se bo dvignil tudi preko 2000 metrov nadmorske višine.

Včeraj so se prijatelji na kratko srečali s Primožem.

“Primož se počuti fantastično, malo je utrujen, a pravi, da se je že navadil” poroča Kisovčan. Rogliča so pospremili na ključni točki, pravi, “bil nas je zelo vesel in takrat še pritisnil, kar se je obrestovalo”. Tudi vreme je bilo rahlo oblačno, kar je za takšen vzpon dobro. Danes bo bolj nevarno, v Franciji namreč pada dež.

Ali vrhunski športnik sploh kdaj počiva? Bolj malo, se pošali Pograjc, ko našteje še nekaj naslednjih kolesarskih dirk, ki pridejo na vrsto v naslednjih dneh.

Francoski gorski prelaz bodo danes kolesarji, kot rečeno, prečkali v dežju. Proga je dolga okoli 180 kilometrov, Primoža pa na cilju pričakujejo pozno popoldan.

 

Vse do takrat pa bomo tudi v Zasavju lahko stiskali pesti.

SORODNI ČLANKI:

Primož Roglič – ponesel glas Zasavja po Sloveniji

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...