4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoPrimož Roglič - ponesel glas Zasavja po Sloveniji

Primož Roglič – ponesel glas Zasavja po Sloveniji

Včeraj se e v Zagorju ob Savi zbrala množica Zagorjanov, v čast Primožu Rogliču – zmagovalcu kolesarske dirke po Sloveniji.

Ob taktih zagorske godbe Svee, se je vsak, ki je prišel na ploščad počutil kot zmagovalec. Primož je vzor človeka, ki ve kaj pomenijo vzponi in padci. Bil je najuspešnejši skakalec in žal ga je poškodba prisila, da si je zadal nov cilj in tako postal najboljši v slovenskem in na svetovnem področju kolesarstva.

Že jutri odhaja na Kitajsko

Že v sredo odhaja Primož na Kitajsko, kjer bo prevozil 1.500 kilometrov, na povprečni višini 2.000 metrov- najvišji vrh, ki ga bo dosegel je 4.000 metrov. To so prav res  osupljivi podatki. Gospod župan je v nagovoru pozdravil vse občane in občanke ter hkrati izročil kolesarskemu prvaku darilo v imenu občine ter vseh občanov in občank  in se mu v imenu vseh zahvalil za vse vrhunce v kolesarstvu.

Uspešnega športnika smo po sprejemu ujeli tudi mi in povedal nam je, da je bila to njegova najuspešnejša tekma. Pomembna pa prav tako kot vsaka prejšnja. Ker je to v Sloveniji nekako najvišji rang, ga seveda mika tujina. “Prihodnost je seveda tujina, še večja vzdržljivost in samo naprej. Sanje vsakega kolesarja so tudi Tour de France in samo pogumno naprej slediti svojim sanjam.”

Ob sprejemu je župan Matjaž Švagan dejal: “Uspeh posameznika je uspeh celotne Zagorske doline. To nam daje prednost in moč za naprej, kajti Primož je primer skromnega in prijaznega človeka, ki se je pri smučarskih skokih poškodoval in padel na kolena ter se seveda kasneje pozdravil. Pa vendar si je zadal nov cilj, postati najboljši na področju kolesarstva, saj je za oblaki videl tudi sonce. Zame osebno je on idol in uresničene sanje na področju športa.

Avtor: Marjetka Rozman

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...