12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoŽelodki preplavili Dol

Želodki preplavili Dol

V soboto se je odvil še en Želodkov festival. Obiskovalcem in organizatorjem je bilo letos naklonjeno tudi vreme.

Želodkov festival je v začetku septembra na Dolu pri Hrastniku želodki_3-9-2016 (139)postal že stalnica. Ne obiskujejo ga več le domačini, Zasavčani, pač pa se pridejo z Želodki družit tudi drugi. »Veseli nas, da smo čedalje bolj prepoznavni tudi izven občinskih meja. Obiskovalci prihajajo na festival vse od Kranja, Ljubljane in do Krškega,« je dejal podpredsednik društva Želodki Damjan Pap.

Druženje z želodki je namenjeno otrokom in njihovim staršem, društvo pa ga je tudi letos želelo omogočiti vsem, zato na festivalu ni bilo helijevih balonov, kokic in sladkorne pene, ki se jim otroci ne morejo upreti, staršem pa jemljejo težko prislužen denar, še pojasnijo Želodki.

Zabava brez balonov, kokic in sladkorne pene

Tudi letos je bil program festivala pester. Pripeljali so glasbenega gosta Adija Smolarja, manjkali pa niso niti risani junaki, kot sta Maša in medved, pa Kapitan Glista in Zobati Jack ter Žogica Nogica.

adi smolar
Adi Smolar. Foto: Aleš Zupanc

»Na Želodkovem festivalu se najde za vsakogar nekaj in kar je najpomembneje – vsa doživetja, predstave in atrakcije za otroke so brezplačne,« pove Pap.

Priprava festivala pomeni zabavo za otroke, ter obilo dela za organizatorje. Kot pravijo, lahko Želodkov festival še nekoliko nadgradijo. »Vendar smo Želodkov festival pripeljali skoraj do skrajne meje, ko ga še obvladujemo tako logistično s prostovoljnim delom, kot tudi finančno s sredstvi občine, sponzorjev in članarin,« pojasnjuje predsednik društva Jani Medvešek. Če bi festival v bodoče želeli še razširiti, bi to pomenilo tudi komercializacijo festivala, kar pa ni bilo namen njegove ustanovitve, še pojasnjuje Medvešek.želodki_3-9-2016 (129)

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...