5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualno»Želim, da se Hrastnik v smislu turizma spreminja na lepše in boljše.«

»Želim, da se Hrastnik v smislu turizma spreminja na lepše in boljše.«

Že na novembrski seji so svetniki opozorili, da bo potrebno kaj več storiti na področju turizma v Hrastniku. In po včerajšnji zgodbi Ganca, ki je bil nad Hrastnikom razočaran, je tema kot nalašč.

Jerič: »Želim, da se Hrastnik v smislu turizma spreminja na lepše in boljše.«

Eden od občinskih javnih zavodov naj bi turistično informacijski center vzel pod svoje okrilje, je prepričan župan Miran Jerič, ki računa, da bo dobil soglasje vseh svetniških skupin, saj s koncem letošnjega leta svoje delo zaključuje zasavski TIC.

»Zdi se mi pomembno, da imamo svojega in v turizmu skušamo narediti dosti več kot smo doslej«, bolj pomembno kot, kam bodo TIC umestili, se mu zdi, da najdejo pravega človeka, ki bo z znanjem, izkušnjami in voljo do dela na tem področju storil kar največ.

Turistični ogledi v steklarni

V mesecu oktobru so v Steklarno Hrastnik pripeljali 12 skupin, je povedala občinska svetnica Rosanda Kladnik, ki je zadolžena za oglede v lokalni tovarni. Okoli 500 ljudi je bilo navdušenih nad tovarno, je dodala, in povedala, da so večino ogledov povezali z obiskom Trbovelj, kjer so turistične povezave boljše. Treba je narediti plan, kakšen naj bi bil turizem v Hrastniku, je prepričana Kladnikova, šele nato pa zgodbo finančno podpreti iz občinskega proračuna.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...