2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualno'Zelena luč' za varno pot v šolo

‘Zelena luč’ za varno pot v šolo

S trinajstimi glasovi za in dvema glasovoma proti so radeški svetniki na včerajšnji občinski seji potrdili sklep o nakupu zemljišča, preko katerega bodo šolarjem zgradili varno pot do šole.

Odkup zemljišč

Nataša Žnidaršič Mavri

Občina je v preteklosti že odkupila zemljišča na desni strani vijugastih stopnic, ki vodijo do šole. Zemljišča na levi strani stopnic smiselno zaokrožujejo območje, na katerem namerava Občina izvesti projekt izgradnje varne poti v šolo, je pojasnila Nataša Žnidaršič Mavri, svetovalka za splošne in pravne zadeve.

Skupna vrednost zemljišč in pripadajoče hiše, ki so v lasti Janeza Simončiča, je, po oceni cenilca, 35.300 evrov, prodajalec pa jih je Občini pripravljen prodati za 32.000 evrov.

Previsoka cena?!

Kljub oporekanju svetnic, so sklep sprejeli

Kljub očitkom občinskih svetnic Damjane Petavar Dobovšek in Helene Bregar Šramel, da Občina za hišo nima pripravljenih načrtov in da se v njej ne bo nič dogajalo, ter da je cena zemljišč previsoka, so svetniki odločili, da bo župan v prihodnosti sklenil pogodbo o odkupu zemljišč.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...