23.8 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoŽe drugo leto korenita sprememba v izgledu bolnišnice

Že drugo leto korenita sprememba v izgledu bolnišnice

Prihodnje leto se začenja celovita energetska sanacija treh stavb Splošne bolnišnice Trbovlje.

Odprto je javno naročilo, s katerim Ministrstvo za zdravje išče izvajalca del za levi in desni prizidek SBT ter stare pediatrične bolnice. Investicija bo večinoma financirana z evropskimi sredstvi. Zadnji rok za prijave je 15. januar 2018.  Rok izvedbe vseh pogodbenih del in obveznosti je 12 mesecev od uvedbe v delo.

Kaj vse bodo uredili

Predvidena je izvedba toplotno izolacijskega ovoja obeh prizidkov, zamenjava neustreznih okenskih elementov, izolacija stropa proti neizkoriščenemu podstrešju ter sanacija temeljev z ukrepi preprečitve kapilarnega dviga ter posledično varovanje konstrukcije, stabilnosti in varnosti objekta.

V letu 2003 so bila zamenjana okna na celotni bolnišnični stavbi (razen v pralnici in okno čakalnice fizioterapije) in na stari pediatrični bolnici, razen v pritličju in nadstropju, kjer so bili prostori Zdravstvenega doma ter v kleti, kjer so bile stare pralnice. Leta 2012 se je izvedla obnova teh prostorov. V kleti se je izdelal oddelek za neakutno nego bolnikov. V nadstropju pa oddelek za hemodializo. Na teh delih so bila zamenjana tudi okna in vhodna vrata na JZ fasadi. V letu 2016 in 2017 se je izvedla požarna sanacija faza II in III, v sklopu katere je bila izvedena prenova mansarde ter nova fasada na osnovnem, starem delu SBT.

SORODNI ČLANKI:

Dela zaključijo februarja, v pripravi že novi projekti

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...