8.5 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoDela zaključijo februarja, v pripravi že novi projekti

Dela zaključijo februarja, v pripravi že novi projekti

V Splošni bolnišnici Trbovlje še vedno potekajo številna investicijska dela. Z deli bodo predvidoma zaključili januarja ali februarja 2017. Načrtujejo pa še nekatere nove projekte.

Po besedah direktorice Splošne bolnišnice Trbovlje Marine Barovič se najobsežnejša investicija izvaja na področju del požarne sanacije bolnišnice, in sicer II. in III. faza. Dela so se pričela izvajati maja letos, prva faza pa je bila zaključena že v začetku leta 2011.

Prestavili kisikarno

Kisikarna
Staro kisikarno bodo porušili, nova je že zgrajena.

Trenutno potekajo dela na prestavitvi objekta kisikarne in rušitvenih delih starega objekta kisikarne, ki ovira normalne širine novih poti. Gasilna vozila bodo tako imela dostop do objektov bolnišnice, možen bo hiter dostop in izvoz reševalnih vozil. S širitvijo ceste pa je potrebno zamenjati tudi vso infrastrukturo, ki se je nahajala pod starim cestiščem. Ta dela še vedno potekajo, in sicer okrog stare pediatrične stavbe in vzdolž Rudarske ceste.

urgenca
Uredili bodo poti od ZD do urgence.

Naslednja faza bo ureditev dostopnih poti od Zdravstvenega doma Trbovlje do urgentnega centra. Ta dela se še ne izvajajo. Končana je sanacija brežin pod Vrtcem Pikapolonica z vidika odvodnjavanja. Na najstarejšem delu bolnišnice so končana dela na področju zamenjave strešne kritine in ostrešja, končuje se fasada. Izvaja se tudi preureditev mansarde pod novim ostrešjem.

Številna in izredno zahtevna dela

bolnišnica2
Končuje se obnova fasade.

Potekajo dela v upravni stavbi, izgradnji ekološkega otoka, delno so zamenjane talne obloge na evakuacijskih poteh po vseh objektih bolnišnice z negorljivimi. Dogradil se bo tudi sistem aktivne požarne zaščite. V postopku sanacije je tudi mostovž do otroško -šolskega dispanzerja z zamenjavo vhodnih vrat.

Zaprte so številne dostopne poti.

“Dela so izredno zahtevna z vidika izvedbe; dostopne poti za obiskovalce, bolnike in zaposlene so na marsikaterem delu onemogočene in preusmerjene na druge lokacije. Ker bo požarna varnost bolnikov in zaposlenih po dokončanju del veliko boljša oziroma zagotovljena, prosimo vse občane za razumevanje,” pravi Barovičeva.

V pripravi še novi projekti

V letošnjem letu se je, vendar ne v sklopu te investicije, prenovil tudi levi del kirurškega in internega oddelka z intenzivnimi enotami, razširila pa se je tudi telovadnica za potrebe fizioterapije, našteva Barovičeva. V pripravi so tudi projekti adaptacije bolnišnične lekarne in energetske sanacije ter še nekateri drugi. Dela potekajo po terminskem planu, podaljšana bodo le v primeru, če bodo zaprte asfaltne baze.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...