-- OGLAŠEVANJE --

Zdravstveni dom že več kot pol leta brez pediatra

Zagorski zdravstveni dom je pošteno okrnil odhod dveh pediatrinj v lanskem letu in še ene leto prej. To je odneslo tudi prejšnjo direktorico, katero je nadomestil bivši zdravstveni minister Aleš Šabeder. Ta zdaj išče nove zdravnike, manjko v ambulantah pa pokrivajo z nadomeščanji. Že druga objava za koncesijo na področju pediatrije se je iztekla brez prijav.

-- OGLAŠEVANJE --

Po odhodu dveh pediatrinj konec lanskega leta delo v ambulantah otroško–šolskega dispanzerja nadomeščajo specialisti družinske medicine, pogodbeni specialisti pediatrije in sobni zdravnik. Zagorski pacienti se lahko opredelijo tako v ambulantah otroško–šolskega dispanzerja kot tudi ambulantah družinske medicine opredeljujejo pri treh zdravnicah; Anji Šelih, Nini Rink in Jerici Obreza.

Aleš Šabeder, direktor ZD Zagorje

»Kot veste v Zdravstvenem domu Zagorje skrbimo za zdravstveno varstvo občanov Zagorja ter tudi za vse druge ljudi, ki potrebujejo zdravstveno pomoč. Naši sodelavci zagotavljajo nemoteno zdravstveno oskrbo otrok in odraslih,« je za naš portal zagotovil direktor ZD Zagorje Aleš Šabeder, ki skrbi, da je v zagorski zdravstveni ustanovi tudi 24 urna dežurna služba.

Na razpis za direktorja ZD Zagorje so se prijavili kar štirje kandidati. Se spomnite?

Občina Zagorje je tokrat že drugič objavila razpis za koncesijo pediatrične ambulante, vendar tudi v drugo ni bilo niti ene prijave. »Ves čas dopolnjujemo in popolnjujemo kadrovsko zasedbo, zato iz tega razloga po različnih komunikacijskih kanalih objavljamo oglase za prosta delovna mesta,« doda Šabeder, ki je zdravstveni dom nazadnje letos aprila okrepil še z zaposlitvijo sobne zdravnice.

Tudi za otroke je po odhodih pediatrinj poskrbljeno, nam zagotovijo. Čeprav so štiri družinske ambulante polno zasedene, pa sta dve družinski zasedeni le delno in ena opredeljuje otroke do 16. leta starosti, druga od 17. leta naprej. V Zagorju deluje tudi otroško-šolski dispanzer, kjer se lahko opredeljujejo pacienti do 18. leta.

Kot že rečeno, Zagorjanom zaenkrat tudi po dveh razpisih ni uspelo pridobiti pediatra koncesionarja. Ima pa sicer občina razpisanih 12 koncesij, večinoma zobozdravstvenih.

Iz zagorskega zdravstvenega doma odhajata kar dve pediatrinji!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --