5.9 C
Trbovlje
nedelja, 9. maja 2021
ZON.siAktualnoŠe dve sodobni reševalni vozili ob prenovi voznega parka

Še dve sodobni reševalni vozili ob prenovi voznega parka

Zagorski zdravstveni dom je še v zadnjih dneh prejšnjega leta v svoj vozni park dodal dve novi reševalni vozili za prevoz pacientov.

Vozila v ZD Zagorje so stara, dotrajana in imajo veliko prevoženih kilometrov, zato se je z lanskim letom pričela postopna prenova voznega parka. Zdravstveni dom Zagorje je eno reševalno vozilo z opremo, ki je vgrajena v skladu s pravilnikom o službi NMP in pravilnikom o prevozih pacientov, letos že nabavil z lastnimi sredstvi, za drugo vozilo, ki so ga dobili te dni, pa je bila Občina Zagorje uspešna na razpisu Ministrstva za zdravje, kjer so dobili zagotovljenih 58.000 evrov. Razliko do polne cene vozila, ki znaša 130.000 evrov, bodo plačali iz občinskega proračuna in sredstev Zdravstvenega doma Zagorje.

Vozilo je dobavilo podjetje Meditra d. o. o. iz Ljubljane, ki je ekskluzivni uvoznik in distributer reševalnih vozil ter kvalitetne medicinske opreme za Slovenijo.

Direktorica Zdravstvenega doma Zagorje Saša Bajda in župan Matjaž Švagan pa sta se dogovorila, da bodo eno od starejših reševalnih vozil, ki ga Zdravstveni dom Zagorje ne potrebuje, donirali pobrateni občini Aleksinac.

Vodja reševalne službe v ZD Zagorje Aljaž Groboljšek, ki mu je župan zaupal ključe reševalnih vozil, je povedal, da imajo trenutno 6 reševalnih vozil, po donaciji jim jih bo ostalo še pet. Vozni park bodo po Groboljškovih besedah obnavljali tudi prihodnje leto.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...