5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 5. decembra 2022
ZON.si1+1=2Zdrav dih za navdih: 6 nagrajenih zagorskih dijakinj

Zdrav dih za navdih: 6 nagrajenih zagorskih dijakinj

Na 23. mladinskem tekmovanju “Zdrav dih za navdih”, ki ga vsako leto organizira društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije na Debelem Rtiču, je sodelovalo s prispevki v različnih oblikah udeležilo kar šest dijakinj Srednje šole Zagorje, in sicer iz programa zdravstvena nega, prav vsa dela pa so bila v letošnjem letu tudi nagrajena.

In sicer karikatura Špele Zacirkovnik iz 2. b in ilustracija Elme Besić iz 2. a z bronastim priznanjem, literarni prispevek Lucije Klemen iz 3 .a, plakat Tinkare Pervinšek iz 2. b in raziskovalna naloga Anite Agović iz 3. a s srebrnim priznanjem, z zlato trstiko pa je bil nagrajen intervju dijakinje Ule Meterc iz 2. b razreda.

Dijake Srednje šole Zagorje so zelo razveselili rezultati 23. mladinskega tekmovanja društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije. Letošnja tema tekmovanja je bila “Zdrav dih za navdih”.

V soboto, 7. maja 2022, so se zato dijakinje v spremstvu mentorice udeležile zaključne prireditve in podelitve priznanj na Debelem Rtiču. V okviru prireditve je bilo organizirano tudi zanimivo predavanje z naslovom Zgodbe, kot jih je napisal Covid-19, v izvedbi prim. Jasne Čuk Rupnik, dr. med.,spec. pediater.

Po predavanju in slavnostni podelitvi odličij pa so do kosila potekale še različne delavnice, kjer so dijaki v spremstvu mentorjev lahko raziskovali morsko obalo in park v bližini okolici. “Z dijaki smo se lahko sprehajali med kostanji, orehi, pomarančevci, limonami, mandarinami, bananovcem, kakiji, granatnimi jabolki, datljevimi palmami in artičokami,” je zapisala mentorica Živa Kramar, ki je bila skupaj dijakinjami zadovoljna, da jih je kljub slabi vremenski napovedi, na Obali pričakalo krasno sončno vreme. “Prijazni organizatorji in mentorji na delavnicah pa so še dodatno poskrbeli za prijetno vzdušje nas vseh, tako da si želimo in upamo, da se vidimo ponovno prihodnje leto,” zaključuje Kramarjeva.

Osnove prve pomoči bodo predali učencem OŠ Ivana Skvarče Zagorje

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Na savskem mostu zagorelo osebno vozilo!

Ravnokar smo prejeli obvestilo bralca, da je na mostu čez Savo v Litiji zagorelo vozilo. Več v kratkem.  
X