-- OGLAŠEVANJE --

Zaslužni krajani so …

-- OGLAŠEVANJE --

Kot že vrsto let, se je pred dnevi na Dolu pri Hrastniku odvila manjša slovesnost on krajevnem prazniku, nam pove Nataša Kreže, predsednica krajevne skupnosti Dol pri Hrastniku.

Svet krajevne skupnosti je na podlagi prispelih predlogov izbral štiri krajane in jim podelil priznanja zaslužnih občanov. Poglejte, komu!

Štirje zaslužni Dolani

Alojz Šterbucel-Buci je pustil globok pečat v Rokometnem klubu Dol TKI Hrastnik. “V časih, ko se je rokomet na Dolu igral na zunanjem igrišču je Šterbucel prevzel vlogo gospodarja – skrbel je za opremo, igrišče, manjše poškodbe ter odrgnjena kolena in komolce,” nam pove Krežetova. Poleg dolgoletnega aktivnega delovanja v rokometnem klubu je bil tudi eden od “idejnih očetov” Dolske noči in še danes se vsak trenutek, ko mu zdravje dopušča, pridruži rokometašem.

Ana Kocman je ena najbolj prizadevnih prostovoljk in koordinatorka projekta Starejši za starejše – za boljše življenje doma. Bistvo programa je v tem, da starejši prostovoljci obiščejo krajane, starejše od 69 let. “Povprašajo jih o tem, kako živijo ter jim skušajo organizirati pomoč, če jo potrebujejo in želijo. Kocmanova s projektom vzpostavlja pomembno vez med mlajšimi in starejšimi krajani” pojasni Krežetova.

Zlatko Drnovšek je zaslužen, da je zaživelo plezališče Pod škalo, ki ima danes podobo pravega, vrhunskega plezališča. “To ni pridobitev le za plezalce, temveč za celotno občino in lokalni turizem”, je prepričana Krežetova. V prihodnosti načrtujejo še kakšnih 30 novih plezalnih poti z velikim težavnostnim razponom, nastaja pa tudi plezališče na Dolu.

“Številni posamezniki žrtvujejo ure in ure prostega časa in z neverjetno vedrino širijo optimizem in dobro voljo med ljudi,” pravi Krežetova. Eden takih je tudi nagrajenec Denis Pavlič, aktiven član v mnogih športnih in kulturnih društvih in tisti, ki se je dolga leta, kot predsednik Sveta staršev, trudil za dobrobit podružnične šole na Dolu.

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --