1.2 C
Trbovlje
četrtek, 20. januarja 2022
ZON.siAktualnoZasebno zemljišče kisovškega športnega parka tistim, ki zanj skrbijo že leta

Zasebno zemljišče kisovškega športnega parka tistim, ki zanj skrbijo že leta

V letošnjem letu v 90-letnico delovanja vstopa Nogometni klub Svoboda Kisovec. Jubileja se toliko bolj veselijo, ker je klub poleg dolgoletne skrbniške funkcije športnega parka v Kisovcu nedolgo nazaj postal tudi novi lastnik površin, na katerih se športno udejstvujejo številni domačini vseh generacij.

“Verjetno večina ne ve, da je cel športni park v Kisovcu (veliko in pomožno nogometno igrišče ter del tribun) bil dolgo v tuji, zasebni lasti, ne v lasti domačega športnega kluba ali Občine.” je na zadnji občinski seji povedal podpredsednik nogometnega kluba Klemen Benko. Člani kluba so športne površine redno in ustrezno vzdrževali, ne glede na lastništvo.

Potreba po ‘biti lastnik’ je tesno povezana z možnostmi za razvoj in napredek. Če namreč ni izpolnjenega lastniškega pogoja, je v številnih primerih onemogočena prijava na razpise, preko katerih bi se kisovška športna organizacija lahko potegovala za še kako dobrodošla sredstva, ki jih želijo vložiti v nadgradnjo športnega parka.

17 tisoč m² površin nič več zasebnih

Osvetljeno pomožno igrišče za trening

Svetla luč je za kisovške športne entuziaste posijala, ko je do njih prišla informacija, da je zagorskemu županu Matjažu Švaganu na enem izmed mnogih sestankov uspel dogovor, po katerem 17 tisoč m² zemljišča odslej last Občine Zagorje, posredno tudi Nogometnega kluba Kisovec. Podjetje Gozd d.o.o. je občini zemljišče preneslo brezplačno.

Območje športnega parka je bilo namreč po Benkovih besedah v približno v 60-ih, 70-ih letih del rudniških površin ter tako na nek način bodisi v lasti lokalne skupnosti bodisi države. Klub je predložil vso dokumentacijo, iz katere je bilo razvidno, da so pravzaprav oni, uporabniki, ne pa lastniki, ves čas, odkar je bil športni park v zasebni lasti, vzdrževali, urejali in investirali, kar je bil močan argument pri Švaganovih pogajanjih glede prenosa lastništva. To je bilo preneseno iz zasebne v občinsko last brezplačno. “Gre za veliko pridobitev za kisovško krajevno skupnost, za zagorsko Občino, predvsem pa za veliko otrok (preko 100) in tudi starejših, ki trenirajo ali se rekreativno gibljejo v športnem parku,” je Benko poudaril na zadnji občinski seji.

Odzivi iz kisovškega nogometnega kluba v duhu optimizma

Aljoša Janežič

Predsednik kluba Aljoša Janežič pa dodaja: “Zelo smo ponosni na naš klub – 90 let neprekinjenega športnega delovanja je velik uspeh. Zahvala gre vsem zvestim članom kluba, trenerjem, ljudem tik ob klubu, staršem in otrokom, sponzorjem in donatorjem ter seveda lokalni skupnosti – Občini Zagorje ob Savi.

Osebno pa me razveseljuje dejstvo, da iz dneva v dan v klub vstopa vse več ljudi, ki nam pomagajo na takšen ali drugačen način.”

V klubu deluje 6 mlajših selekcij, članska ekipa (nastopa v 1. Regionalni ljubljanski ligi) in veteranska ekipa.

Mini telovadnica

 

Tudi športni direktor kluba Miha Gracar je vesel vse boljših pogojev za delo: “Iz meseca v mesec nadgrajujemo začrtano delo. Na novo osvetljene športne površine, mini telovadnica s fitnes napravami in vse več mladih nogometašev v športnem parku je le nekaj, zaradi česar z optimizmom zremo v prihodnost.”

V jubilejnem letu v društvu načrtujejo kar nekaj dogodkov, tako športnih kot tudi družabnih. Velik izziv in cilj pa je zamenjava dotrajane ograje okoli veliko nogometnega igrišča.

SORODNI ČLANKI:

Zagorjani danes odločajo o financah za lokalni šport

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Ana: Ljudje so se več družili, med sabo so se “zastopl” in ni bilo “fovšije”

Kako je bilo pred več desetletji, danes vedo povedati tisti, ki so že v jeseni življenja. Ena takih je Ana Žavbi, Trboveljčanka, ki je...
X