22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualno"Zasavski" center bo v Trbovljah

“Zasavski” center bo v Trbovljah

Centre za socialno delo po Sloveniji čaka reorganizacija, s katerimi želi Ministrstvo za delo zagotoviti tri ključne izboljšave, in sicer novo organizacijsko strukturo vseh CSD, informativno odločbo in projekt socialne aktivacije.

Po besedah direktorja CSD Trbovlje Roka Zupanca spremembe pomenijo več dela s področja poslovodenja, saj bo potrebno voditi področje financ, kadrovanja ter drugih splošnih nalog za sedanje tri centre skupaj.

Vzpostavlja se 16 območnih CSD, ki bodo upravljali pravne, finančne in računovodske zadeve ter informatiko za vse lokalne enote CSD v regiji. Vključevali bodo regijsko interventno službo in po potrebi oblikovali mobilni strokovni tim. Vsak območni CSD bo vključeval enoto za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev in enote CSD. V Zasavju naj bi območni center postal CSD Trbovlje,v katerega bosta vključena zagorski in hrastniški CSD.

Povod za takšno odločitev prav nepravilnosti trboveljskega CSD-ja.

Območni center bo v Trbovljah

Rok Zupanc, direktor CSD Trbovlje

“Prav tako bodo na območnem centru vzpostavljene nove oblike dela, kot so interventna služba za nujne primere, uvedel se bo popoldanski delovni čas, … Obenem bo na območnem centru potekalo tudi redno strokovno delo. Predstavljam si, da bo vloga območnega centra usmerjena tudi v vzpostavitev dodatnih socialnih programov glede na potrebe posameznega območja,” pravi Zupanc.

Vzpostavitev “enote ZUPJS”, ki bo reševala pravice uporabnikov na letni ravni (otroški dodatek, subvencija vrtca, državna štipendija), je prav tako predvidena na območnem centru. Letne pravice naj bi se reševale s pomočjo tako imenovanega informativnega izračuna, ki predvideva zmanjšanje administrativnega dela, ki ga imajo strokovni delavci z namenom, da bi imeli več časa za delo z uporabniki.

“Želimo si, da bo reorganizacija ustrezno naslovila kadrovsko podhranjenost in posledično preobremenjenost strokovnih delavcev, saj se bo le na ta način možno približati ciljem spremembe – to je več terenskega dela oziroma več časa za uporabnike,” še dodaja Zupanc.

Koliko časa bo še CSD Trbovlje brez direktorja?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...