12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.si1+1=2*Zasavske lenobe*gredo na pot

*Zasavske lenobe*gredo na pot

Prva zasavska srednješolska Mepi odprava gre v petek, 16. septembra, na dvodnevno pot. “Dijaki so se na pot pripravljali kar nekaj časa. Pridobili so znanja iz PP, načrtovanja poti in priprave obrokov. Tudi postavljanje šotorov jim ne dela več težav. Na pomoč je njim in vsem bodočim zasavskim Mepijevcem priskočila tudi Steklarna Hrastnik z nakupom opreme za odpravo,” je povedala koordinatorica programa MEPI na Srednji šoli Zagorje Zdenka Resnik.

V skupini so dijaki prve Mepi šole v Zasavju – Srednje šole Zagorje ter Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Pot jih bo vodila po Slovenski Istri od Podgorja mimo Kubeda do Kopra, kjer si bodo lahko pregrete noge ohladili v morju.

odprava2MEPI – mednarodno priznanje za mlade

MEPI je  netekmovalni program za mlade od 14. do 25. leta, ki ga je leta 1956 uvedel vojvoda Edinburški, mož kraljice britanske Elizabete II., skupaj s Kurtom Hahnom, znanim nemškim pedagogom, in lordom Huntom, vodjo prve uspešne odprave na Mont Everest. Fleksibilen program mlade z aktivno udeležbo na različnih področjih (šport, veščine, prostovoljstvo in odprave) usmerja v razvoj in uresničitev njihovih potencialov ter jih spodbuja k razvoju v aktivne, odgovorne in zadovoljne posameznike, pripravljene na izzive življenja.

V skoraj 60 letih se je program iz Velike Britanije razširil v več kot 130 držav. V tem obdobju je v njem sodelovalo že več kot sedem milijonov mladih. V slovenskih šolah in nekaterih drugih organizacijah ga izvajajo od leta 2004.

Sodelujoči dijaki v Mepi-ju združili prijetno s koristnim

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...