4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoZasavke spletle rožnate pletenine

Zasavke spletle rožnate pletenine

Oktober, mesec boja proti raku. Vseslovenska akcija Europe Donne, v kateri drevesa ovijajo v rožnate pletenine, poteka tudi v Zasavju.

V Hrastniku, Zagorju in Radečah so drevesa že oblekli. V Trbovljah bodo z ovijanjem pričeli ob 10. uri v torek, 17. oktobra pri Domu upokojencev Franc Salamon Trbovlje.

Osrednji dogodek pa bo dan kasneje, 18. oktobra pred Zdravstvenim domom Trbovlje, prav tako ob 10. uri. Že uro prej in vse do 12. ure se bodo začele aktivnosti prostovoljk iz Trbovelj, ki bodo delile svoje izkušnje o življenju po raku na poti okrevanja. Stojnico bodo postavile še pri bolnišnici med 14.30 in 16.30 uro.

Tudi v Hrastniku pred zdravstvenim domom bodo prostovoljke v sredo postavile stojnico in osveščale s svojimi izkušnjami obiskovalce od 9. do 12. ure.

V četrtek, 19. oktobra boste predstavnice Europe Donne našli še v Zdravstvenem domu Zagorje od 9. do 12. ure in v Srednji šoli Zagorje med 10. in 12. Zadnjo stojnico pa bodo Zasavke postavile še 23. oktobra na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje.

In kot je zapisala prostovoljka Antonija Odlazek: “Hvala, da boste z nami povezali rožnate niti za zdravje, kajti z vašo pomočjo bo sporočilna vrednost akcije pridobila veliko dodano vrednost”.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...