16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoZasavje po številu okužb krepko nad slovenskim povprečjem

Zasavje po številu okužb krepko nad slovenskim povprečjem

Zadnji podatki (covid sledilnik) kažejo, da je bilo v Zasavju v zadnjih dveh tednih potrjenih skupno 353 primerov okužbe s koronavirusom, 58 več kot teden prej. Najvišja številka pripada Trbovljam – 136. V Radečah 12 aktivnih primerov. 

Zasavska regija je v zadnjih 14 dneh krepko presegla slovensko povprečje tudi po kazalnikih vlade za sproščanje ali zaostrovanje ukrepov. Število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev v Zasavju je 617,7, medtem ko slovensko povprečje znaša 503,6. Smo torej na neslavnem tretjem mestu.

Veča se število povprečno potrjenih primerov in tudi število zasedenih postelj iz naslova okužb s koronavirusom, tako se oddaljujemo od semaforja za rumeno fazo, ki bi lahko pomenil dodatno sproščanje. Kot sta na novinarski konferenci vlade dejala vodja svetovalne skupine Mateja Logar in direktor NIJZ Milan Krek se zaradi slabših epidemioloških razmer lahko obeta zaostrovanje ukrepov. Strokovna skupina bo predloge jutri sporočila vladi, ta pa bo odločala o ukrepih. Po neuradnih informacijah, kot poroča 24ur.com, naj ukrepov zaenkrat še ne bi zaostrovali.

vir: NIJZ, kazalniki vlade

 

Večje število novih okužb v Zagorju, Trbovljah in Litiji

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...