14.3 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. septembra 2022
ZON.siAktualnoZasavje najnižji odstotek potrjenih v 14 dneh, pa vseeno med "taslabimi" regijami

Zasavje najnižji odstotek potrjenih v 14 dneh, pa vseeno med “taslabimi” regijami

V evidenci Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je bila objavljena včeraj najdemo tabelo, kjer se seštevajo potrjeni primeri okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh. In, ne boste verjeli! Zasavska številka je najnižja. 

Dobrih 57 tisoč prebivalcev šteje zasavska regija, ki sestoji iz občin Trbovlje, Zagorje, Hrastnik in Litija. Sodeč po številkah, ki jih je NIJZ pripravil včeraj je številka okuženih v Zasavju najnižja v Sloveniji. Je pa seveda dejstvo, da je manjša od Zasavja le še Primorsko-notranjska regije in da se izračuni delajo glede na skupno število prebivalcev Slovenije.

Ker številke, sodeč po našem skoraj dnevnem spremljanju okužb na posameznih zasavskih covid točkah, nekako niso šle skupaj, smo malce pobrskali. Enkrat poročajo o podatkih na en način, spet drugič na drug način. Pa potem zdravstvo dobi navodila, da testirajo le nujne, spet drugič da vse kar je le mogoče. In, bi rekli skoraj čudežno, regiji, ki sta bili še nedavno med slabšimi – Gorenjska in Osrednjeslovenska tik pred sproščanjem ukrepov pristaneta na “zeleni veji”.

Število okužb v Zasavju pada že več kot 14 dni

Na covid 19 sledilniku je število aktivnih okužb v Zasavju do nedelje (13.12.2020) 506, odstotek okuženega prebivalstva pa 0,885% – torej višji kot v Osrednjeslovenski, Obalno-kraški, Goriški in Gorenjski regiji. Število okužb v Zasavju pa v zadnjih dveh tednih pada, saj smo imeli na dan 30.11. 544 aktivnih okužbe, teden dni kasneje 513 in pred dvema dnevoma 506.

Medtem pa v podatkih, ki so bili pripravljeni na včerajšnji dan na spletni strani NIJZ v tabeli najdemo, da je v Zasavju skupno 14 dnevno število potrjenih primerov 378, vsota potrjenih primerov deljena s številom prebivalcev Slovenije in pomnoženo s 100.000 – pa 661,4 in obenem najnižja številka v naši državi.

Metodologija:(Skupno) 14 dnevno število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev Slovenije je vsota potrjenih primerov za zadnjih 14 dni deljeno s številom prebivalcev Slovenije in pomnoženo s 100.000, vir: NIJZ

Sprememba glede mask na prostem

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljski policisti v soboto, zaradi alkohola, pobrali 3 vozniška dovoljenja

Policisti v Zasavju so v minulem vikendu poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi: - v petek so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno...
X