6.8 C
Trbovlje
sobota, 8. maja 2021
ZON.siAktualnoSprememba glede mask na prostem

Sprememba glede mask na prostem

Tokrat omilitev ukrepa glede nošenja mask. Ministrstvo za zdravje je sporočilo, da je od srede v vseh regijah zaščitna maska na prostem obvezna le, če ni mogoče zagotoviti najmanj dvometrske medosebne razdalje.

Za vse statistične regije bo od srede naprej veljalo, da bo zaščitna maska na odprtem javnem kraju obvezna le v primeru, če ni mogoče vzdrževati medosebne razdalje najmanj dveh metrov. Odlok velja sedem dni. Uporaba zaščitne maske pa je obvezna pri gibanju in zadrževanju na vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih, v osebnih vozilih in na drugih javnih krajih, če ni mogoče zagotoviti najmanj dveh metrov osebne razdalje.

Ministrstvo za zdravje še sporoča, da je zaprt javni kraj oziroma prostor tisti, “ki ga pokriva streha in ima zaprto več kot polovico površine pripadajočih sten oziroma stranic (ne glede na vrsto uporabljenega materiala), ne glede na to, ali je objekt stalen ali začasen, pri tem pa okna in vrata štejejo kot del zaprte površine”“Kot zaprt javni kraj oziroma prostor veljajo tudi vse oblike javnega potniškega prometa in žičniške naprave za prevoz oseb v zaprtih kabinah.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...