1.1 C
Trbovlje
četrtek, 9. februarja 2023
ZON.siAktualnoZasavci ustvarjajo največjo risbo na svetu

Zasavci ustvarjajo največjo risbo na svetu

Varovanci izlaškega doma starejših bodo del največje sestavljene risbe na svetu.

Cilj projekta Skupaj smo večji je ustvariti največjo sestavljeno risbo na svetu ter jo vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov.

Podarili 71 rok

V projekt so se, poleg številnih slovenskih vrtcev, šol in ostalih zavodov, vključili tudi varovanci Doma starejših občanov Polde Eberl Jamski z Izlak. “Prejeli smo povabilo s strani organizatorjev projekta in se takoj odločili za sodelovanje, saj je to za naše varovance zanimiva ter nova izkušnja,” nam pove Petra Potisek, delovna terapevtka v Eberlovem domu.

V okviru projekta so v domu izvedli dve delavnici pod okriljem delovne terapije. Varovanci so “podarili” odtise svojih rok in tako dali vsak svoj pečat k nastajanju največje sestavljene risbe na svetu. Naslednji teden bodo oddali kar 71 risbic.

Na pomoč priskočili dijaki

Na eni od delavnic se je varovancem doma pridružilo tudi osem dijakov GESŠ Trbovlje. “Gre za izvajanje obvezne izbirne vsebine Vzgoja za družino, mir in nenasilje, kjer se naši dijaki spoznavajo z delovanjem ustanov, nato pa se še prostovoljno vključijo v socialno delo,” nam pojasni Jelena Keršnik, ravnateljica GESŠ Trbovlje.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tomaž Berginc: Kljub vsem izzivom lanskega leta smo podirali rekorde

Rekordna prodaja, številke pa že tako daleč, da ciljno ravnino 200 milijonskega mejnika praktično vidijo v daljavi. Zaradi nadpovprečnega uspeha, ki ga Tomaž Berginc,...
X