28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoZasavci, ste cepljeni proti klopnemu meningoencefalitisu?

Zasavci, ste cepljeni proti klopnemu meningoencefalitisu?

Kaj je klopni meningoencefalitis?

Klopni meningoencefalitis se prične kot neznačilna vročinska bolezen, ki traja 2-4 dni, z mišičnimi bolečinami, utrujenostjo in glavobolom. Sledi obdobje brez simptomov, ki traja nekaj dni do 3 tedne. Drugo obdobje bolezni se izraža z znaki prizadetosti osrednjega živčevja, ki se kažejo kot visoka vročina s hudim glavobolom, slabostjo in bruhanjem, lahko se pojavi celo nezavest ali smrt.

Proti klopnemu meningoencefalitisu se lahko učinkovito zaščitimo s cepljenjem!

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu izvajajo tudi v ZD Trbovlje. Odrasli se lahko na cepljenje naročijo po mailu afdt@zd-trbovlje.si, ali pa na telefonsko številko 03 56 24 119, vsak delovnik med 8. in 14. uro. Cena enega odmerka za odrasle znaša 33 evrov.

Otroci in mladostniki lahko za dogovor glede cepljenja pišejo na mail osd@zd-trbovlje.si, ali pokličejo na številko 03 56 24 154 ali 03 56 24 153 vsak delovnik med 7. in 10. uro. Cena odmerka za otroke, dijake in študente znaša 26 evrov.

Največ okuženih klopov v Litiji, najmanj v Radečah!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...