19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoZasavci odgovarjali na anketo "Cepljenje DA ali NE", le kakšni so rezultati?

Zasavci odgovarjali na anketo “Cepljenje DA ali NE”, le kakšni so rezultati?

Na anketo, v kateri smo na družabnem omrežju Facebook spraševali, ali se boste cepili ali ne, je v dveh dneh odgovorilo 551 uporabnikov. Zanimivo je, da si je anketo ogledalo 790 uporabnikov svoj odgovor pa oddalo, kot rečeno, dobrih 500. 

Večina se je že cepila

Več kot 90 odstotkov uporabnikov je anketo rešilo na telefonu ali tablici, le 9 odstotkov na računalniku. Več kot 400 uporabnikov je anketo rešilo v torek zvečer, ko je bila objavljena, le dobra petina naslednji dan.

Največ vprašanih je odgovorilo, da so se že cepili, najmanj pa, da se bodo v kratkem. V komentarjih pod našo anketo, kjer se je razvnela vroča debata, se je oglasilo največ nasprotnikov cepljenja, glede na anketo pa vseeno sklepamo, da je tistih, ki so se cepili več, le izpostavljajo se ne.

Kot kaže so tisti, ki cepljenju nasprotujejo tudi najbolj glasni, saj jih velik del v komentarjih postreže z ostro odločnostjo ter močno prepričanostjo v svoj prav. Kljub temu pa v več kot 100 komentarjih ne najdemo niti ene strokovne razlage, podprte s strani strokovnjaka ali organizacije. V to seveda ne štejemo povezave na razne strani vprašljivega izvora. Ne s strani nasprotnikov, ne s strani podpornikov.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...