-- OGLAŠEVANJE --

Zasavci imamo evropskega prvaka

-- OGLAŠEVANJE --

22-letni Zasavec, Tilen Zajc, član Pon Do Kwan Izlake, je na evropskem prvenstvu v kickboxingu v Grčiji, na katerem se je pomerilo 500 tekmovalcev iz 33 držav, postal evropski prvak v point-fightu v kategoriji do 74 kg. Ta zmaga mu pomeni “poplačilo” truda vseh let treningov in potrditev dobrega dela v klubu.

Borbo predčasno končal

Tilen Zajc evropski prvak2
Tilen Zajc

“Kot nosilec kategorije sem šel naprej v prvem kolu. V četrtfinalu sem imel borbo z večkratnim evropskim in svetovnim prvakom Madžarom. Borba je bila zelo težka, izenačena, zmagal sem jo po t. i. zlati piki. V drugi borbi sem za nasprotnika imel italijanskega prvaka, ki sem ga premagal z 10 točk razlike in tako predčasno zaključil borbo. V finalu sem se prvič pomeril proti irskemu borcu Hoong Ki Looju. Začetek je bil zelo napet, izenačen, nato pa sem začel svojo borbo in jo z razliko 10 točk ponovno predčasno končal,” je svojo pot do naslova evropskega prvaka opisal Tilen Zajc.

Trening na trening … evropski prvak

Tilen Zajc evropski prvak4 V treninge Tilen vlaga izjemno veliko truda, saj trenira 5 do 6-krat na teden, občasno tudi dvakrat na dan, tako da mu za prosti čas ostaja bore malo.

Kickbox trenira že 15 let, poleg aktualnega evropskega naslova je tudi aktualni svetovni podprvak. Med največje dosežke svoje kariere pa uvršča tudi 3.mesto na svetovnih igrah borilnih sportov Combat Games. Že dolga leta pa je Tilen tudi najboljši slovenski point figter.

Tilen Zajc evropski prvak3

Tilen Zajc ugnal vso konkurenco

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --