10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoZasavci imamo evropskega prvaka

Zasavci imamo evropskega prvaka

22-letni Zasavec, Tilen Zajc, član Pon Do Kwan Izlake, je na evropskem prvenstvu v kickboxingu v Grčiji, na katerem se je pomerilo 500 tekmovalcev iz 33 držav, postal evropski prvak v point-fightu v kategoriji do 74 kg. Ta zmaga mu pomeni “poplačilo” truda vseh let treningov in potrditev dobrega dela v klubu.

Borbo predčasno končal

Tilen Zajc evropski prvak2
Tilen Zajc

“Kot nosilec kategorije sem šel naprej v prvem kolu. V četrtfinalu sem imel borbo z večkratnim evropskim in svetovnim prvakom Madžarom. Borba je bila zelo težka, izenačena, zmagal sem jo po t. i. zlati piki. V drugi borbi sem za nasprotnika imel italijanskega prvaka, ki sem ga premagal z 10 točk razlike in tako predčasno zaključil borbo. V finalu sem se prvič pomeril proti irskemu borcu Hoong Ki Looju. Začetek je bil zelo napet, izenačen, nato pa sem začel svojo borbo in jo z razliko 10 točk ponovno predčasno končal,” je svojo pot do naslova evropskega prvaka opisal Tilen Zajc.

Trening na trening … evropski prvak

Tilen Zajc evropski prvak4 V treninge Tilen vlaga izjemno veliko truda, saj trenira 5 do 6-krat na teden, občasno tudi dvakrat na dan, tako da mu za prosti čas ostaja bore malo.

Kickbox trenira že 15 let, poleg aktualnega evropskega naslova je tudi aktualni svetovni podprvak. Med največje dosežke svoje kariere pa uvršča tudi 3.mesto na svetovnih igrah borilnih sportov Combat Games. Že dolga leta pa je Tilen tudi najboljši slovenski point figter.

Tilen Zajc evropski prvak3

Tilen Zajc ugnal vso konkurenco

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...