today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoZaradi zasavskega poslanca nov državni praznik

Zaradi zasavskega poslanca nov državni praznik

Predlog zasavskega poslanca Marjana Dolinška je lani obveljal in 25. oktober je postal državni praznik. Kljub temu pa ta dan ni dela prost dan.

Dan suverenosti, 25. oktober – se obeležuje dan, ko je v času osamosvojitvenih dogodkov, ozemlje Slovenije zapustil še zadnji jugoslovanski vojak. Dan se obeležuje kot dan ponosa, enotnosti, samozavesti in spomina na vse dogodke osamosvojitvenega procesa, je dejal Dolinšek. Njegov predlog je lani podprlo kar 70 njegovih kolegov v parlamentu.

Kaj pa v Zasavju?

marjan dolinšek1Kako je bilo takrat v Zasavju, smo želeli vedeti. “Sam na ta dan pred 25 leti, ker je prišlo do zamenjav, nisem bil več aktiviran v teritorialni obrambi. So pa bili nekateri pripadniki še vedno aktivni. Po odplutju Ladje iz Kopra, smo si oddahnili vsi – državljani in tudi aktivisti, ki so bili do takrat z orožjem v roki v pripravljenosti”, je za ZON na kratko povedal poslanec Marjan Dolinšek.

Dan suverenosti je z dvigom rok poslancev postal državni praznik, kljub temu pa ta dan ni dela prost. 25. obletnico dogodka bodo danes obeležili v Kopru s slavnostnim govornikom Mirom Cerarjem, predsednikom vlade.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...