12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoZaradi stavke 'obsojeni' na delovno soboto?

Zaradi stavke ‘obsojeni’ na delovno soboto?

Učitelji stavkajo, otroci pa bodo pouk, ki jim je odpadel zaradi današnje stavke morali nadomestiti z delovno soboto, se je slišalo negodovanje med starši. Pa je to res?

Nataša Grošelj

“Prejeli smo navodila ministrstva, kako naj bi nadomestili ure pouka, ki so odpadle zaradi stavke, vendar še ni dorečeno. A kar se mene tiče delovna sobota zaradi današnje stavke učiteljev ne bi bila fer,” meni ravnateljica OŠ Toneta Okrogarja Nataša Grošelj.

Delovna sobota bo, a ne zaradi stavke

Na OŠ Toneta Okrogarja so delovno soboto že izvedli.

Na OŠ Toneta Okrogarja so delovno soboto sicer že izvedli 3. februarja, a ta delovna sobota ni bila nadomeščanje pouka zaradi stavke, ampak dodaten dan pouka, določen že pred začetkom šolskega leta.

Letošnje šolsko leto bo namreč imelo 189 šolskih dni, pri čemer bodo šole en dan nadomeščale, drugače bi bilo 188 dni pouka. Za nadomestni dan pa je na večini šol predvidena sobota, 7. aprila.

Sindikat: nadomeščanja pouka zaradi stavke ne bo

“Nadomeščanja pouka zaradi stavke učiteljev ne bo, ker je stavka naša osnovna pravica,” pravi predsednica OO SVIZ Zasavje Marija Kovačič. “Poleg tega so učitelji v času stavke prisotni na šolah. Ne izvajajo pouka, poskrbeli pa so za varstvo.”

Da delovne sobote zaradi stavke ne bo, nam je zatrdila tudi sindikalna zaupnica na OŠ Narodnega heroja Rajka v Hrastniku Helena Derstvenšek: “bili smo obveščeni, da se stavka ne nadomešča, ker je to naša ustavna pravica po 77. členu ustave RS. Nadomeščanje zaradi stavke bi bila kršitev ustave.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...