31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoZaradi okužb popolnoma zaprli interni oddelek v Trbovljah

Zaradi okužb popolnoma zaprli interni oddelek v Trbovljah

Od skoraj 50 zaposlenih na internem oddelku trboveljske bolnišnice je le še 8 zdravstvenih delavcev, ki niso okuženi. Okuženi so tudi pacienti, premestili so jih v covid oddelek.

Že smo poročali o vdoru virusa na interni oddelek in, ko je že kazalo, da se bo oddelek ponovno obarval belo, pa se je zgodilo ravno obratno.

Včeraj zvečer so interno popolnoma zaprli in obvestili zasavske zdravstvene domove naj paciente pošiljajo drugam – na Golnik, v Topolščico …

Na internem oddelku je bilo 11 bolnikov, nam pove direktorica Romana Martinčič. Pet so jih odpustili, šest jih bo ostalo do konca zdravljenja. Polovico internega oddelka so že izpraznili in ga bodo s pomočjo civilne iniciative razkužili. Potem bodo paciente prestavili in razkužili še drugo polovico.

Oddelek tako naslednja dva tedna ostaja zaprt. Nato upajo, še pojasni direktorica, da bo del zaposlenih zaključil čas karantene oziroma prebolel covid in se vrnil v proces dela.

34 covid postelj za trboveljsko bolnišnico pomeni enako obremenitev kot 570 postelj za UKC Ljubljana

Že tako na robu zmogljivosti, a se vsak dan odpirajo nove težave. Kljub vsemu pa Martinčičeva ostaja pozitivna in obljublja, da bodo vztrajali.

Kako se je virus tako hitro razširil ne vedo. “Očitno je tako agresiven in hiter virus”. Prav zato bodo temeljito razkužili vse površine in predmete, od zdravstvenih map, opreme, orodja, pohištva … Je pa ob tem potrebno vedeti tudi, da so z vzpostavitvijo drugega covid oddelka, ki nima ločenega vhoda kot covid 1, niti ni ločen od ostalih oddelkov, omogočili prenos tudi preko hodnikov, dvigala ali kje drugje. Saj bolnišnica ni dovolj velika, niti ni zasnovana na ta način, da bi toliko postelj popolnoma ločili od vseh drugih oddelkov.

Oba covid oddelka sta polna in takoj, ko se kakšna postelja izprazni, dobijo novega pacienta. Hospitaliziranih je 26 pacientov, sedem na intenzivni negi.

V trboveljski bolnišnici virus udaril v beli coni – okuženih 19 bolnikov in zaposlenih

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...