24 C
Trbovlje
torek, 28. septembra 2021
ZON.siAktualnoZaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta cesta med Zagorjem in Trbovljami (za Savo). Bralci prav tako poročajo, da je polno kamenja na cesti v Bevškem (čez Slačnik)

Meteorna voda je danes zvečer ogrožala ZD Hrastnik. Gasilci PGD Hrastnik so izčrpali vodo iz jaška pred ZD in odmašili odtok ter omogočili odtekanje meteorne vode.

V občini Litija, v naselju Kresnice je močan veter podrl nekaj dreves, meteorna voda pa je zalila nekaj pritličnih prostorov stanovanjskih objektov, parkirišč in cest. Na pomoč so priskočili gasilci PGD Kresnice in PGD Litija.

Okoli 19. ure je tudi občino Radeče zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci PGD Radeče so črpali in posesali vodo iz kleti stanovanjske hiše. Na regionalno cesto v Hotemežu se je podrlo drevo in zaprlo cesto. Gasilci PGD Radeče so drevo odstranili s ceste.

Visok vodotok Trboveljščica ogroža objekte na več lokacijah. Posredujejo gasilci PGD Trbovlje-mesto.

Občino Zagorje ob Savi so prav tako zajele močne padavine. Ogrožene so stanovanjske stavbe. Posredujejo gasilci PGD Zagorje-mesto, Loke in Tirna.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Janez Janša na “raufnk” ja, pred medije ne

Po tem, ko se je predsednik vlade Janez Janša v sklopu vladnega obiska že včeraj mudil v Zasavju in splezal na najvišjo zasavsko atrakcijo...