26.7 C
Trbovlje
sobota, 12. junija 2021
ZON.siAktualnoZaposlitev za delavce na 2. tiru - turški delodajalec obljublja neto postavke...

Zaposlitev za delavce na 2. tiru – turški delodajalec obljublja neto postavke od 5,5 – 9,5 evrov/h

Za štiriletni projekt izvedbe drugega tira so pri iskanju delavcev vključili vse zavode za zaposlovanje, vključno območno enoto v Trbovljah. 

Izvajalec del Yapi Merkezi iz Turčije, s podružnico v Ljubljani naj bi skupno potreboval 1.400 delavcev za 150 različnih poklicev. Z zaposlovanjem so že pričeli, prvih 500 zaposlitev načrtujejo realizirati do avgusta letos.

Delodajalec je zainteresiran za domače iskalce zaposlitve iz cele Slovenije ker gre tudi sicer za projekt državnega pomena. Gre za različna delovna mesta s področja gradbeništva (pomočnik minerja, betoner, zidar, železokrivec, delavec za preprosta gradbena dela), upravljalce TGM, električarje, upravljalce gradbenih strojev, upravljalcev viličarja, voznike tovornjakov, pleskarje, vzdrževalce strojev, varilce, gradbene inženirje in inženirje strojništva.

Del delavcev – predvsem domače bo zaposlila agencija Adecco (ki zastopa izvajalca del iz Turčije). Kader, ki ga delodajalec ne bo uspel dobiti pri nas, bo iskal v tujini, le te bo zaposlil delodajalec sam.

Zaposlitev bo za nedoločen čas. Delalo se bo v treh izmenah, 8 ur/dan, praviloma 6 dni v tednu, nedelje prosto; delo bo trajalo celo leto (vključeno je delo v tunelih);

Zaposlenim, ki bodo potrebovali, bodo nudili brezplačno bivanje, avtobusni prevoz na gradbišče ter prehrano (vsem zaposlenim). Bivalno naselje naj bi se zgradilo nekje na Postojnskem, do takrat namestitve v različnih zasebnih/obstoječih objektih

Delodajalec je obljubil dobro plačo, pravijo na Zavodu. Izhajali naj bi iz osnove, ki bo motivator, da se ljudje pri njih zaposlijo (ali prezaposlijo). Neto urne postavke naj bi bile od cca 5,5 – 9,5 evrov z zakonskimi dodatki. Nočno delo, nadurno delo ter vsi drugi dodatki bodo izplačani v skladu z zakonom.

Kot je povedala Vilma Strniša iz trboveljske enote zavoda, so že naredili izbor iz prijavljenih v svojih evidencah in kandidati bodo pozvani. Zainteresirani kandidati bodo napoteni na predstavitev s strani agencije Adecco in individualne razgovore. “Stremeli bomo k temu, da bi se predstavitve in razgovori izvedli pri nas, sicer bodo kandidati priključeni k skupinam, ki bodo organizirane v bližini Zasavja” še doda direktorica trboveljske območne enote ZRSZ.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Spet je čas za NAGRADNO IGRO Avtohiše Malgaj Trbovlje

Na Facebook strani Zasavskih onlajn novic poteka nagradna igra, ki vam lahko prinese super nagrade. 1x posoda za malico 1x bidon 1x skodelica Izžrebali bomo v ponedeljek, 14....