-- OGLAŠEVANJE --

Zaposlili bodo kar 50 novih delavcev

-- OGLAŠEVANJE --
Tomaž Berginc

“Letos bomo zaposlili okoli 50 novih delavcev,” je pred dnevi dobro novico javno napovedal predsednik uprave izlaškega podjetja ETI Tomaž Berginc, ki opaža, da se je v zadnjem času veliko brezposelnih resno lotilo projekta ponovne zaposlitve: “Pri intervjujih za zaposlitev presojamo povsem individualno, vzamemo tudi izkušene in starejše.”  Trenutno iščejo delavce v proizvodnji.

Priložnost tudi starejšim in izkušenim

Priložnosti za zaposlitev so in brezposelnost v Zasavju se zmanjšuje. Že lani, še bolj pa letos ogromen odliv brezposelnih opažajo na Zavodu RS za zaposlovanje, OE Trbovlje. “Še posebej se povečujejo potrebe po delavcih za proizvodna dela, tako v Zasavju, kot v drugih območnih enotah, na primer za Revoz, pa tudi za Steklarno Hrastnik, Predilnico Litija, …,” je povedala Lijana Vidic Ristič in dodala, da se ukvarjajo z osveščanjem delodajalcev, da se tudi starejši delavci lahko uspešno usposobijo in izobrazijo ter dobijo priložnost za ponovni vstop na trg delovne sile.

Letos bodo na zavodu zato uvedli dolge programe socialne aktivacije, izbor izvajalcev je pravkar v teku. “3,5 odstotka brezposelnih je namreč v evidenci zavoda od 10 do 15 let, 50 odstotkov pa je prijavljenih več kot 3 leta.”

SORODNI ČLANKI:

ETI: Rast, razvoj in nova delovna mesta

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --