19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoETI: Rast, razvoj in nova delovna mesta

ETI: Rast, razvoj in nova delovna mesta

Največji konzorcij, oblikovan s strani družbe Alta,ki je bil kadarkoli doslej oblikovan v Sloveniji, je danes podpisal pogodbo za prodajo večinskega deleža izlaške družbe.

Mednarodna skupina Andlinger & Company je za delnico plačala 55 evrov, vrednost celotnega posla pa šteje 27,5 milijona evrov.

podpis eti izlake novi lastnikiKot so povedali po današnjem podpisu pogodbe, se je pri prodaji večinskega lastniškega deleža v konzorcij združilo okoli 950 delničarjev, ki imajo skupaj v lasti 76 odstotkov vseh delnic z glasovalno pravico. Odločitev o prodaji pa so sprejeli predstavniki malih delničarjev, vodstva, strateški partner in večji finančni vlagatelj.

Povečati prihodke in število zaposlenih

podpis eti izlake novi lastniki2“V zadnjih nekaj mesecih smo uspeli dobro spoznati ETI, ki je ena izmed tehnološko najbolj razvitih slovenskih industrijskih družb z zelo sposobnim vodstvom in predanimi zaposlenimi” je dejal Ernst Reichmayer, partner v Andlinger & Company in dodal, da je ETI že danes zelo dobro prepoznan na trgu in ima vodilen položaj pri prodaji varovalk v marsikateri državi Zahodne in Vzhodne Evrope. Nov lastnik potencial vidi še v Zahodni Evropi, Severni in Južni Ameriki ter Aziji. Reichmayer je odločitev o nakupu tudi pojasnil: “ETI nas je prepričal s svojimi strateškimi načrti, ki jih v celoti podpiramo in smo prepričani, da nam bo do leta 2020 prihodke uspelo povečati za več kot 30 odstotkov na 140 milijonov evrov. Uresničitev teh ambicij bo spremljala tudi rast števila zaposlenih.”

Celoten prevzem bodo kupci financirali z lastnimi sredstvi, je zatrdil predstavnik kupcev in obljubil zmanjšanje dividend, kar bo družbi omogočilo, da bo “glavnino ustvarjenega denarnega toka lahko namenila za svojo nadaljnjo širitev in raziskave ter razvoj, ki jih nameravamo v naslednjih letih še dodatno povečati”.

Berginc: “Danes se za ETI začenja pisati novo poglavje.”

tomaž berginc1Dobili smo namreč novega lastnika, ki je v družbi prepoznal vrednost, pravi Tomaž Berginc, predsednik uprave ETI-ja. Po njegovih besedah bo nov lastnik podpiral razvijanje vseh proizvodnih programov in s tem še utrditi vlogo ETI kot največjega zaposlovalca v Zasavju.

Da so prav zaposleni imeli ključno vlogo, je prepričan Berginc, in nosijo “glavnino zaslug, da smo danes ena izmed najbolj uspešnih slovenskih družb.”

eti3

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...