27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.siAktualnoZakaj nizki preleti vojaških letal nad Zasavjem?

Zakaj nizki preleti vojaških letal nad Zasavjem?

So tudi vas včeraj zaskrbeli nizki preleti vojaških letal nad zasavskimi mesti? Brez skrbi, gre le za lete v sklopu promocije Slovenske vojske in vojaškega poklica, ki se te dni odvija na Celjskem sejmu. 

Gre za prireditev V službi domovine, ki jo danes, jutri in v petek na celjskem sejmišču izvajata 72. brigada Slovenske vojske in Direktorat za obrambne zadeve ter uprave za obrambo, smo izvedeli pri sodelavcih službe za odnose z javnostmi Slovenske vojske. Pojasnili so, da je bil včerajšnji prelet letal nad Zasavjem del priprav na to prireditev, ki se je bodo vsak dan med 15. in 19. uro lahko udeležili tudi vsi zainteresirani obiskovalci.

Bi se peljali z bojnim vozilom?

Tako se boste z bojnimi vozili Valuk in Svarun lahko v prihodnjih dneh popeljali tudi vi, če se boste udeležili prireditve v popoldanskem času. Poleg tega si boste lahko ogledali tudi orožje in opremo, ki ju uporablja Slovenska vojska, prisluhnili pogovorom s pripadniki SV, ki so sodelovali na mednarodnih operacijah in misijah, si ogledali dinamične predstavitve enot Slovenske vojske in se preizkusili v streljanju z zračno puško, na airsoft poligonu, na različnih simulatorjih, kot so simulator letenja, trenažer protioklepnega in protiletalskega raketnega sistema. 

Zvok vojaških letal pa boste lahko kmalu slišali tudi samo nad Trbovljami. Slovenska vojska namreč v prihodnjih tednih načrtuje vsakoletno vojaško usposabljanje Jadranski udar (Adriatic Strike), del nje pa se bo odvijal tudi v Trbovljah na območju TET. Vaja v Zasavju je predvidena ravno na trboveljski občinski praznik, 1. junija v popoldanskih urah. 

SORODNI ČLANKI:

Vas zanima zakaj toliko helikopterjev in letal nad Zasavjem?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X