-- OGLAŠEVANJE --

Zagorski pihalci končno – tam kamor sodijo – na novoletnem odru

-- OGLAŠEVANJE --

Pihalni orkester Svea ima zelo bogato tradicijo, leta 2021 so praznovali 160. obletnico delovanja. Poznajo jih širom po svetu, najraje pa jih imajo zagotovo v domačem Zagorju, kjer bodo jutri izpeljali svoj slavni novoletni koncert – po dvakratnem koronskem premoru.

Dirigent Peter Kuder

Dirigent Peter Kuder: “Novoletni koncert Pihalnega orkestra SVEA Zagorje je, po tako dolgi prekinitvi, dogodek že sam po sebi. Zelo se ga veselimo, tako godbeniki, kot verjamem da tudi ljubitelji tovrstne glasbe, ki vedo, da vedno znova presenetimo z raznolikim programom in zanimivimi gosti.,” Prvi mož orkestra še zagotovi, da bo koncerta enkratno doživetje, ki ga ne gre zamuditi: “Zagotovo je poslušati orkester v živo v dvorani povsem drugo doživetje, kot spremljanje koncerta prek spleta ali televizije. Tudi to, da se nam bodo na odru pridružili člani ansambla Alpski kvintet, pa je še dodaten razlog, da se vsi ljubitelji tako koncertne kot tudi narodno zabavne glasbe udeležijo koncerta v čim večjem številu.”

Zagorski pihalci so v preteklosti obiskali različna tekmovanja po Evropi in se tam tudi odlično odrezali. V zadnjem letu pa so poleg glasbenih dosežkov, zasijali tudi na filmskem platnu. Pihalni orkester je bil glavni razlog in ideja za nastanek filmske uspešnice Matevža Luzarja z naslovom Orkester, ki so ga gledalci in filmski kritiki odlično sprejeli.

Po treh letih prisilnega premora, so spomladi izvedli Pomladanski koncert v DD Zagorje, v soboto pa znova vabijo na Novoletni koncert, na katerem se jim bodo na odru pridružili člani legendarnega ansambla Alpski kvintet.

2022 si bodo najbolje zapomnili po nastopu v celovečercu

V letu 2022 so med drugimi gostovali na festivalu v Marezigah ter koncertirali v Trstu in Ljubljani, poleti pa dočakali, po besedah Petra Kudra, zgodovinski trenutek – premiero celovečernega filma ORKESTER, ki žanje uspeh za uspehom doma kot v tujini.

Načrti za prihajajoče leto 2023

O načrtih orkestra je spregovoril Boštjan Škoberne, tajnik Pihalnega orkestra SVEA in klarinetist: “Kot prvo lahko izpostavim, da smo dogovorili za nastop v Avditoriju Portorož, v okviru abonmaja najboljših slovenskih orkestrov, ki bo v sredini marca, tako, da bo pavza po novoletnih praznikih mogoče krajša kot prejšnja leta. Še pred tem pa se bomo februarja udeležili tradicionalnega pustnega karnevala v Zagorju. Tudi od zadnjega letovanja na morju je minilo kar nekaj časa, zato ob koncu poletja planiramo kakšen izlet na obalo. Ena od sprememb pa se bo verjetno zgodila tudi v zunanji podobi orkestra,” nam zaenkrat še skrivnostno namigne.

Film Orkester med kandidati za mednarodnega oskarja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Župan ogorčen! Kdo krade rože z mostu?

Pred hrastniškim občinskim praznikom vsako leto poskrbijo za zasaditev in ureditev zelenic ter gredic po občini. A tokrat je to nekoga zmotilo ... Ponoči so...
-- OGLAŠEVANJE --