-- OGLAŠEVANJE --

Film Orkester med kandidati za mednarodnega oskarja

-- OGLAŠEVANJE --

Med filmi iz 92 držav je na listi tudi slovenski ali bolje rečeno kar zasavski Orkester. Film, ki je požel izjemne odzive in že tudi prve nagrade, se poteguje za mednarodnega oskarja.

Ožji seznam 15 kandidatov bo ameriška Akademija filmskih umetnosti in znanosti objavila 21. decembra. Pet filmov bo nato 24. januarja nominiranih za finalni krog. Podelitev napovedujejo v marcu 2023.

Filmska zgodba Orkester spremlja rudarski pihalni orkester iz Zagorja ob Savi, ki se napoti na gostovanje v pobrateno mesto v Avstriji, kjer ima napovedan figuralni paradni nastop pihalnih godb. Spremljamo zgodbo s petih perspektiv – z vidika dveh voznikov avtobusa, z vidika problematičnih najstnikov, z vidika žena, ki so ostale doma in uživajo v svobodi, z vidka nezaupljivih avstrijskih gostiteljev in na koncu z vidika celotnega orkestra, ko se pojavi zadnji izziv na poti domov, ko nekdo od članov misli, da so z avtobusom nekaj zadeli. Koga ali kaj?

PREMIERA: Orkester, drugi nagrajeni celovečerec Matevža Luzarja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --