14.1 C
Trbovlje
nedelja, 1. oktobra 2023
ZON.siAktualnoFilm Orkester med kandidati za mednarodnega oskarja

Film Orkester med kandidati za mednarodnega oskarja

Med filmi iz 92 držav je na listi tudi slovenski ali bolje rečeno kar zasavski Orkester. Film, ki je požel izjemne odzive in že tudi prve nagrade, se poteguje za mednarodnega oskarja.

Ožji seznam 15 kandidatov bo ameriška Akademija filmskih umetnosti in znanosti objavila 21. decembra. Pet filmov bo nato 24. januarja nominiranih za finalni krog. Podelitev napovedujejo v marcu 2023.

Filmska zgodba Orkester spremlja rudarski pihalni orkester iz Zagorja ob Savi, ki se napoti na gostovanje v pobrateno mesto v Avstriji, kjer ima napovedan figuralni paradni nastop pihalnih godb. Spremljamo zgodbo s petih perspektiv – z vidika dveh voznikov avtobusa, z vidika problematičnih najstnikov, z vidika žena, ki so ostale doma in uživajo v svobodi, z vidka nezaupljivih avstrijskih gostiteljev in na koncu z vidika celotnega orkestra, ko se pojavi zadnji izziv na poti domov, ko nekdo od članov misli, da so z avtobusom nekaj zadeli. Koga ali kaj?

PREMIERA: Orkester, drugi nagrajeni celovečerec Matevža Luzarja

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POPOLNA zapora enosmerne v Trbovljah

Zaradi izvedbe talnih označb bo v nedeljo, 1. oktobra 2023, od 8. do 12. ure veljala popolna zapora Ulice 1. junija na odseku od Dežmana...