12 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.si1+1=2Zagorski dijaki na specialni olimpijadi

Zagorski dijaki na specialni olimpijadi

V sredo, 8., in četrtek, 9. junija 2022, so v Zagorju, Trbovljah in Celju potekale 19. poletne državne igre Specialne olimpijade Slovenije, ki jih je tokrat organiziral VDC Zasavje. Po štirih letih je bilo to ponovno največje tekmovanje specialnih olimpijcev v Sloveniji – v sedmih športih je namreč tekmovalo preko 300 tekmovalcev. Dijaki 2. letnika programa zdravstvena nega so bili povabljeni k sodelovanju kot prostovoljci pri športnih disciplinah, ki so potekale v Zagorju: v nogometu na mestnem stadionu, v judu, namiznem tenisu in košarki pa v športni dvorani. Seveda smo se povabilu z dijaki z veseljem odzvali, saj tudi sicer z VDC-jem Zasavje odlično sodelujemo.

Nekaj tednov pred samo prireditvijo je dijakom namen in idejo Specialne olimpijade ter potek dogajanja predstavil vodja organizacijskega odbora Specialne olimpijade Slovenije Domen Pociecha v šoli. Na samem dogodku v sredo in četrtek so naši dijaki večinoma pomagali pri izvajanju aktivnosti (pobiranje žog/žogic, pomoč pri štetju točk, pomoč pri treningu pred tekmovanjem …), nekateri pa so uporabnike in stanovalce VDC-ja pospremili do prizorišča in skupaj z njimi glasno navijali na tribuni.

Kako pa svoje občutke in doživljanja opišejo naši dijaki? »Občudujeva jih, da jim majhne stvari tako veliko pomenijo in jih tako zelo osrečijo.« (Kaja in Maša, 2. b). »Ob druženju z njimi spoznaš, kako v življenju, kljub oviram, lahko dosežeš vse, kar si želiš. (Lea, Gordana, 2. b).« Všeč mi je bila vsa ta pozitivna energija na dogodku ter druženje tudi ob koncu dogodka.« (Liridona, 2. a) »Vsi športniki so med tekmovanjem zelo uživali in si iskreno pokazali, kako zelo se imajo radi.« (Tamara, 2. a) »Med igranjem nogometa, so se vsi igralci med seboj ves čas iskreno spodbujali. Veseli so bili celo, kadar je gol dala nasprotna ekipa. Predvsem pa jih niti malo ni zmotil dež.« (Timon, Lara, 2. b). »Z nekaterimi tekmovalci smo se še posebej ujeli ter postali pravi prijatelji. Še naprej bomo ostali v kontaktu preko socialnih omrežij.« (Rok, 2. a) »V spominu mi bo najbolj ostalo to, kako so bili športniki veseli, ko sem koga izmed njih povabila na ples. Res se najlepše zahvaljujem VDC-ju Zasavje, da so nas povabili k sodelovanju in nam omogočili to res neprecenljivo izkušnjo.« (Ula, 2. b)

Kot je v uvodnem pozdravu na otvoritvi simpatično svetoval vsem Domen Pociecha, so torej tudi naši dijaki ob koncu prireditve imeli še dovolj energije, da so z veseljem zaplesali in zapeli skupaj z vsemi vztrajnimi športniki, s trenerji in z zvestimi navijači.

 

 

Živa Kramar

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bravo! Delavski dom v Trbovlje pripeljal štiri neverjetne mednarodne projekte

Kar štirje mednarodni projekti Delavskega doma Trbovlje v Zasavje prinašajo tehnologije za ljudi in veščine, kako jih uporabiti. Ekipa Delavskega doma Trbovlje z delavnicami...
X