2.5 C
Trbovlje
četrtek, 8. decembra 2022
ZON.si1+1=2Zagorski dijaki na Green Vita-Flora in Altermed

Zagorski dijaki na Green Vita-Flora in Altermed

Ekošola je tudi letos povabila Srednjo šolo Zagorje k sodelovanju na sejmu Altermed (Green Vita) v Celju. Osrednja tema Ekošole je bila Lokalno pridelana hrana, gibanje in zdravje. Zagorski dijaki pa so predstavitvi dali naslov “Z majhnimi koraki do velikih sprememb.”

Dijakinje Lejla, Maša, Eldina in Kaja so obiskovalcem predstavile aktivnosti Ekošole pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja.

Približno 200 obiskovalcem so izmerile krvni tlak in količino sladkorja v krvi. “Še več pa se jih je ustavilo pri naši stojnici samo zato, da so poskusili, po receptih zasavskih babic, sladko oz. slano potičko in jo poplaknili z domačim metinim napitkom,” so zapisali v sporočilu za javnost na Srednji šoli Zagorje.

 

Za dobro počutje je pomembno tudi gibanje. Maša in Kaja sta z dekleti KD Ples za stres- antistres iz Hrastnika izvedli tri plesne točke. Članice društva preko plesa zmanjšujejo stres in nabirajo energijo za lažje premagovanje vsakdanjih težav.

Njihov nastop je dokaz, da je možno medgeneracijsko in tudi medobčinsko sodelovanje. “Bučen aplavz na koncu je bil potrditev tega, da delamo prav in dobro,” so bile zadovoljne udeleženke.

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X