25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoZagorska občina bo zagotovila sadike, občane pa pozivajo k pozni košnji

Zagorska občina bo zagotovila sadike, občane pa pozivajo k pozni košnji

Z roko v roki s Čebelarsko zvezo je Občina Zagorje že lani spodbujala pozno košnjo in sajenje medovitih rastlin, tudi dreves. Letos se pridružujejo z brezplačnimi sadikami javnim zavodom ter tako, da vsak nov Zagorjan dobi svoje drevo. 

Čebelarska zveza bo tudi letos organizirala dan sajenja medovitih rastlin, ki bo tokrat potekal v soboto, 25. marca. Občina Zagorje ob Savi je zato že pozvala vrtce in šole, da tudi letos sodelujejo in v svoji okolici posadijo medovite rastline ali drevesa. Sadike sadnega drevja in medonosnih trajnic, ki jih bodo posadili, jim bo zagotovila Občina, prevzeli pa jih bodo lahko v drevesnici Ocepek in v vrtnariji Napret na Marnem.

Tudi tokrat pa pozivajo k poznejši košnji zelenic, s katero omogočamo čebelam, da se lahko dlje hranijo na cvetočih poljih. Enako naj bi enoletnice na gredicah postopno nadomeščali z medonosnimi trajnicami.

Vsak novorojenček dobi drevo

Ena od aktivnosti v zvezi s spodbujanjem sajenja medovitih rastlin je tudi darilo staršem novorojenčkov, ki od lani, poleg finančnega nadomestila in simboličnega darila, dobijo tudi bon za drevo. Prevzamejo ga lahko v EkoDrevesnici Ocepek. Drevo lahko, če imajo možnost, posadijo v spomin na rojstvo otroka, s tem pa pomagajo tudi pri ohranjanju narave in zagotavljajo hrano opraševalcem.

Novost: Letošnjim novorojenčkom drevo kot darilo dobrodošlice

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X