-- OGLAŠEVANJE --

Zagorje v skupne projekte s Hrvati

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Zagorje ob Savi je gostila predstavnike občine Zaprešić iz sosednje Hrvaške. Namen sestanka je bil najti možnosti za sodelovanje med občinama predvsem v okviru EU programa čezmejnega sodelovanja.

Občina Zaprešić, ki je do petnajst let nazaj spadala pod hrvaško prestolnico, je od Zagorja oddaljena le 80 kilometrov, glede na gospodarsko razvitost in stopnjo brezposelnosti spada med uspešnejše hrvaške občine in se sooča s podobnimi izzivi kot Zagorje. Zato sta si bila zagorski župan Matjaž Švagan s sodelavci ter vodja hrvaške delegacije namestnik župana občine Zaprešić Damir Benčević s strokovnimi sodelavci enotna, da je bilo delovno srečanje v Zagorju zelo uspešno in zgolj prvo v nizu generiranja idej o možnem sodelovanju na področju raziskav in  razvoja, gospodarstva, kulture in športa.

srečanje zaprešić zagorje, hrvati
Zagorski župan Matjaž Švagan s sodelavci v pogovorih s hrvaško delegacijo.

Že avgusta bodo predstavniki občine Zagorje obiskali Zaprešić, do takrat pa bosta obe strani nadgradili idejno zamisel občine Zagorje za izoblikovanje skupne projektne vloge za program čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija – Hrvaška. Cilj nastajajočega projekta, ki spada pod vsebinski sklop Zdrava, varna in dostopna obmejna območja je izboljšati institucionalne zmogljivosti in učinkovitost  javne uprave na področju trajnostne mobilnosti. V primeru uspešne vloge na mednarodni javni razpis, bosta občini skupaj s konzorcijskimi partnerji demonstrirali možnost implementacije modela car sharing, ki se že uveljavlja v velikih prestolnicah, tudi v manjših lokalnih skupnostih z razpršeno poselitvijo.

Projekt je skladen z zelenimi razvojnimi smernicami ter nastajajočo Celostno prometno strategijo Občine Zagorje ob Savi. Projektno zamisel bo moč prijaviti na jesenski rok razpisa EU programa Čezmejnega sodelovanja med Slovenijo in Hrvaško.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --