-- OGLAŠEVANJE --

Zagorjani strategijo soglasno sprejeli

-- OGLAŠEVANJE --

Občinski svet občine Zagorje ob Savi soglasno sprejel Celostno prometno strategijo

Občinski svet Občine Zagorje ob Savi je na svoji 17. redni seji soglasno sprejel Celostno prometno strategijo. Pripravo strategije sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada v skladu z Operativnim programom za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Glavni cilj celostne prometne strategije je izboljšati dostopnost in zagotavljanje visoke kakovosti trajnostne mobilnosti ter prometa v širšem konceptu

V ta namen je oblikovana vizija razvoja, strateški cilji za naslednjih pet let in ukrepi s katerimi občina oblikuje nov način načrtovanja prometa v občini.


Akcijski načrt, kot sestavni del strategije določa katere aktivnosti se bodo izvajale, njihovo zahtevnost izvedbe, časovne okvirje, finančno konstrukcijo in odgovornost za izvajanje posameznega ukrepa. Sama strategije predvideva močno finančno sodelovanje s strani države in Evropske Unije preko javnih razpisov in projektov, ki bodo usmerjeni v trajnostno mobilnost. Tako je med več kot 43 aktivnostmi predvidena izgradnja dodatne infrastrukture za pešce in kolesarje, pilotna uvedba mestne linije in izboljšanje kakovosti avtobusnih prevozov, uvedba sistema izposoje koles, ureditev varnih šolskih poti, rekonstrukcije cest v smeri trajnostne mobilnosti, ureditev mirujočega prometa v mestu Zagorje, spreminjanje potovalnih navad in podobno.

Celostna prometna strategije je zasnovana na način, ki bo omogočal sprotno preverjanje izvajanja ukrepov in sprotno prilagajanje potencialnim novim razmeram v prometu. V ta namen je izdelana mobilna aplikacija, preko katere lahko prebivalci občine dajejo predloge glede stanja v prometu in s tem aktivno sodelujejo pri izboljšanju prometa v občini in.

Za več informacij lahko obiščite spletno stran občine Zagorje ob Savi www.zagorje.si , kjer je tudi objavljena publikacija Strategije ali si naložite mobilno aplikacijo.

Prispevek je promocijsko besedilo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --