-- OGLAŠEVANJE --

Zagorjani bodo plačali manj

-- OGLAŠEVANJE --

Okoli 300 stanovanj na Cesti zmage v Zagorju bo prešlo na ogrevanje sanitarne vode s toplotnimi črpalkami. Investicija Komunale Zagorje, ki bo potekala v maju, bo okvirno stala okoli 40.000 evrov na objekt.

Del se bodo lotili maja

“Projekt je v fazi priprave PZI (projekt za izvedbo) dokumentov. V aprilu se predvideva izvedba javnega naročila – odvisno od končne projektantske ocene investicije v projektni dokumentaciji. Izvajalec del bo izbran predvidoma v maju,” pravijo na občini Zagorje.

Ukrep bodo izvedli tako, da bodo na obstoječi sistem priključili toplotne črpalke (zrak/voda) in uredili sodobno krmiljenje sistema ogrevanja sanitarne vode. V načrtu je ureditev ogrevanja sanitarne vode za tri objekte.

Čistejša energija po ugodnejši ceni

S tovrstnim ukrepom učinkovite rabe energije želijo optimizirati daljinski sistem ogrevanja na biomaso v občini in stanovalcem ponuditi čistejšo energijo po ugodnejši ceni od sedanje.

“Zdaj stanovalci za ogrevanje sanitarne vode med majem in oktobrom, ko ogrevanje na daljinskem sistemu ne dela, uporabljajo slabo učinkovite električne grelnike. Z ukrepom bomo zmanjšali izgube v daljinskem sistemu ogrevanja, saj temperature v sistemu ne bo potrebno prilagajati zahtevanim temperaturam sanitarne tople vode,” so razložili na občini Zagorje.

SORODNI ČLANKI:

Rešitev za Zagorje je v toplotnih črpalkah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --