24 C
Trbovlje
torek, 28. septembra 2021
ZON.siAktualnoZadnjih pet let kar 77 kolesarskih nesreč, letos aprila ena s hujšimi...

Zadnjih pet let kar 77 kolesarskih nesreč, letos aprila ena s hujšimi poškodbami kolesarja

Na območju Zasavja policisti letos beležijo eno prometno nesrečo, v kateri je bil huje telesno poškodovan kolesar, ki je bil tudi povzročitelj nesreče. Največ kolesarskih nesreč se je v zadnjih letih zgodilo v Litiji, kar 34.

V nesreči, ki se je zgodila v začetku aprila na območju Zagorja je skupina štirih kolesarjev peljala od Kisovca proti Izlakam. Zaradi neprilagojene hitrosti je kolesar dohitel drugega kolesarja in zapeljal na bankino, nato pa izven vozišču. Pri padcu se je hudo poškodoval.

Policisti ob tem opozarjajo, da so kolesarji eni izmed najšibkejših udeležencev v prometu in lahko za varnost največ storijo sami, tako da upoštevajo vse cesto prometne predpise. »Med drugim velja tudi opozorilo, da je pločnik namenjen pešcem in ne vožnji kolesarjev, tam kjer so kolesarske steze oz. kolesarski pasovi, pa jih kolesarji morajo uporabljati,« dodajo na PU Ljubljana.

Čelada obvezna do 18. leta, priporočajo jo vsem!

Do konca meseca maja bodo policisti poostreno bdeli nad kršitvami kolesarjev, saj poteka nacionalna preventiva akcija za večjo varnost kolesarjev.

vir: PU Ljubljana

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Janez Janša na “raufnk” ja, pred medije ne

Po tem, ko se je predsednik vlade Janez Janša v sklopu vladnega obiska že včeraj mudil v Zasavju in splezal na najvišjo zasavsko atrakcijo...