17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoZadnjih deset let najboljši v Evropi

Zadnjih deset let najboljši v Evropi

Sposobnosti in predano delo Zagorjana Janija Uraniča so prepoznali tudi v mednarodnem združenju EUREM v Berlinu. Pred dnevi so mu namreč podelili naziv najuspešnejšega evropskega energetskega menedžerja zadnjih desetih let.

“Mislim, da se trenutno sploh še ne zavedam za kakšen uspeh gre. Sploh, ker je bila takšna nagrada podeljena prvič v takšni obliki.”

Na steno bo odslej lahko dodal še Nagrado za odličnost na področju energetske učinkovitosti in upravljanja z energijo (EUREM Slovenija 2006 – 2016)
Na steno bo odslej lahko dodal še Nagrado za odličnost na področju energetske učinkovitosti in upravljanja z energijo (EUREM Slovenija 2006 – 2016)

Skromen Zasavc nam ob čestitkah takoj pojasni, da pri “nas energetikih ne gre za pravo tekmovanje, saj se vsak trudi po najboljših močeh in je na svojem področju specialist.” A zavidljivo nagrado je prejel le Jani Uranič iz kisovške družbe Xella porobeton.

 Vsekakor pa je Uranič ponosen, da so tudi v svetu opazili dobro delo, ki ga je skupaj z ekipo opravil v Zasavju.
In kaj je komisijo tako navdušilo?
Gre za sistematično zniževanje stroškov energije v zadnjem desetletju, preprosto pojasni Uranič in doda, da so izvedli celo linijo uspešnih projektov in investicij v energetsko učinkovitost.
“Vsekakor je ta naziv še ena (zame osebno največja) potrditev dobrega dela, predvsem smo pa dokazali da je jani uranič, xella, ytong (13)način dela, ki ga imamo, tisti pravi,” navdušeno pojasnjuje Uranič za naš portal direktno iz Berlina in obenem poudari tisto, kar je najpomembneje: “Tu ne smem pozabiti najprej na družino in seveda na svojo ekipo v podjetju, brez katere vseh teh rezultatov ne bi bilo.” Res smo lahko ponosni na zasavsko znanje, še doda. 

Iz ust najboljšega zadnjega desetletja smo želeli izvedeti še preprosto razlago, kaj energetski manager sploh je?

Definicij je več, pojasni naš sogovornik. “Lahko rečemo, da je energetski menedžer tisti, ki skrbi, načrtuje in vodi vse ukrepe, ki so povezane z energetsko učinkovitostjo, vendar pa mora biti le – ta (energetska učinkovitost) vedno podrejena glavni dejavnosti podjetja.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...