0.9 C
Trbovlje
nedelja, 3. decembra 2023
ZON.siAktualnoZadnja priložnost: oddajte nove ali dopolnite že oddane pobude

Zadnja priložnost: oddajte nove ali dopolnite že oddane pobude

Občina Litija je pred dobrimi štirimi leti pozvala vse zainteresirane občanke in občane ter druge lastnike nepremičnin na območju občine ter prejela kar 800 razvojnih pobud. Ker pa je od tedaj minilo že kar nekaj časa, želijo preveriti, kaj od izražene volje je še aktualnega in kje so se morda pogledi zaradi vseh tekočih razvojnih sprememb nekoliko spremenili. Zato do konca tega meseca sprejemajo nove oziroma dopolnjene razvojne pobude.

Prvo zbiranje pobud je potekalo od 15. novembra 2018 do 31. marca 2019, trenutno pa je prav sedaj v teku – od 15. decembra 2021 pa do 31. januarja 2022.

Občina Litija pa v teh letih, preden so sredi decembra 2021 objavili ponoven poziv za oddajo razvojnih pobud, ni sedela križem rok. Digitalizirali so vse že zbrane razvojne pobude, izvedla so postopek izbora izvajalca in podpisali pogodbo z izvajalcem za izvedbo javnega naročila izdelave Sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta (SD OPN) 2. “Prav tako smo izvedli tudi postopek izbora izvajalca in podpisali pogodbo z izvajalcem za pripravo in izdelavo obvezne strokovne podlage za usmerjanje poselitve in določitev ureditvenih območij naselij v občini Litija, katere izdelava je zakonsko obvezna v postopku sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega akta,” opisujejo na litijski občini aktivnosti od prvega zbiranja razvojnih pobud pa do vnovičnega, ki je aktualno prav sedaj.

Bodite pozorni – obrazca sta dva: za nove in za dopolnitve!

Kdor želi oddati novo pobudo, lahko to stori z izpolnitvijo tega obrazca, kdor pa je že pred leti oddal pobudo in bo jo želel morda vsebinsko kaj prilagoditi, kaj spremeniti, pa lahko to stori na način, da s spletne strani Občine Litija sname prav tako poseben obrazec in ga ustrezno izpolni.

Pobude oziroma dopolnitve le-teh naj bodo pisne, sprejemajo pa jih preko osebne vročitve, po pošti in po elektronski pošti.

Vse zbrane pobude bodo preučile v začetni fazi postopka SD OPN Litija pri pripravi in oblikovanju izhodišč za SD OPN Litija. “Upoštevane bodo le pobude in predlogi, ki so skladni s cilji in usmeritvami, sprejetimi v strateškem delu OPN Litija in ki izpolnjujejo pogoje glede upoštevanja varstvenih in varovanih omejitev v prostoru, ustreznosti z vidika urbanističnih meril, koncepta načrtovanja poselitve občine in možnosti opremljanja zemljišč za gradnjo,” so še zapisali na litijski občini.

Da je sedaj pravi in obenem zadnji čas za izražanje želja, potrjuje tudi dejstvo, da bo osnutek SD OPN Litija kasneje v postopku javno razgrnjen z namenom seznanitve javnosti in takrat ne bo več možnosti ponovnega podajanja pobud in predlogov.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ANKETA: Se vam obeta božičnica?

Zanima nas, ali bodo letos Zasavci povečali svoj letni dohodek tudi z božičnico?