5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 5. decembra 2022
ZON.siAktualnoZačenjajo na dveh novih lokacijah, dve cesti z nekajmesečno popolno zaporo

Začenjajo na dveh novih lokacijah, dve cesti z nekajmesečno popolno zaporo

Eden večjih evropskih projektov te finančne perspektive je v Hrastniku skoraj na polovici. Gradnja kanalizacijskega omrežja na ulici Pot na Kal ter na enem odseku v Prapretnem je skoraj končana, dela se prestavljajo na Pot Josipa Brinarja ter na Veličkovo. Obe cesti bosta v času del popolnoma zaprti.

Februarja so se pričela 2,2 milijonov evrov vredna dela za vzpostavitev dobrih 5 kilometrov dolgega kanalizacijskega omrežja na območju centra Hrastnika, Pot na Kal ter v Prapretnem. Evropski projekt naj bi bil dokončan v sredini prihodnjega leta.

V naslednjem tednu se dela prično na ulici Pot Josipa Brinarja. Cesto bodo v času del popolnoma zaprli med 7. in 17. uro, vse do decembra.

Asfaltiranje se trenutno zaključuje v Prapretnem, kjer je prva faza projekta kanalizacije končana. Dela pa se bodo v Prapretnem nadaljevala na drugi lokaciji, kjer bodo prav tako za promet cesto zaprli. Od Zadružnega doma v Prapretnem po Veličkovi bodo izvajalci pričeli z izvedbo kanalizacije že v naslednjem tednu. Cesta bo popolnoma zaprta, obvoz bo urejen.

Z 1,5 milijona do čistejše vode

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Na savskem mostu zagorelo osebno vozilo!

Ravnokar smo prejeli obvestilo bralca, da je na mostu čez Savo v Litiji zagorelo vozilo. Več v kratkem.  
X