today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoZačeli z energetsko prenovo radeškega doma kulture

Začeli z energetsko prenovo radeškega doma kulture

Dom kulture Radeče bo dobil novo podobo. Občina je bila namreč uspešna na razpisu za energetsko sanacijo stavbe v okviru operacije Energetska sanacija objektov Doma kulture in Zdravstvenega doma Radeče.

Aktivnosti v zvezi z energetsko sanacijo objekta Dom kulture Radeče že potekajo s polno paro. Na javnem naročilu je projekt dobilo podjetje Ineko iz Maribora, za izvajanje strokovnega nadzora nad gradnjo pa je bilo izbrano podjetje AR Projekt iz Sevnice. Po besedah Matjaža Šušteršiča, višjega svetovalca za projektno delo in investicije na Občini Radeče, projekt energetske prenove Doma kulture Radeče zajema izvedbo novega izolativnega ovoja po vseh zunanjih površinah fasade, izolacijo podstrešja, zamenjavo zunanjega stavbnega pohištva in vzpostavitev energetskega monitoringa.

Kdo bo primaknil koliko?

Skladno s pogodbo in oddano vlogo Občini Radeče pripada sofinanciranje v višini 49 odstotkov vseh upravičenih stroškov projekta, medtem ko Občina Radeče pokrije preostalih 51 odstotkov upravičenih stroškov, neupravičene stroške in DDV, je pojasnil Šušteršič z Občine Radeče.

Ob skupni vrednosti projekta, ki znaša nekaj več kot milijon evrov z DDV, to pomeni, da sofinanciranje s strani MZI znaša slabih 353.000 evrov, sofinanciranje Občine Radeče pa preostalih 700.000 evrov.

Skladno s terminskim planom bo v letu 2022 izvedena energetska sanacija Doma kulture s sofinanciranjem v višini slabih 113 tisoč evrov.

Dela bodo končana do sredine avgusta letos.  V prihodnjem letu pa bo izveden še drugi izmed dveh odobrenih podprojektov, in sicer energetska sanacija Zdravstvenega doma Radeče.

SORODNI ČLANKI:

Radeški hram kulture v pričakovanju prenove fasade in sanitarij

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...