2.5 C
Trbovlje
sreda, 30. novembra 2022
ZON.siAktualnoZačeli so z razdiranjem, lomljenjem in razbijanjem

Začeli so z razdiranjem, lomljenjem in razbijanjem

Pa beseda ne bo tekla o vandalizmu in izživljanju ter v duhu slabih vesti, pač pa ravno nasprotno! Začela se je obnova odrske tehnike v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje, ki predstavlja največjo naložbo v odrsko tehniko v več kot 60-letni zgodovini obstoja najpomembnejše kulturne ustanove v Zagorju.

V sklopu naložbe bodo popolnoma obnovili odrsko tehniko, odrsko galerijo in mostove, portalno odprtino, elektromotorne scenske in lučne vlake ter tekstil (vse zavese in zastor).

Investicija bo predvidoma zaključena do konca oktobra, dela pa so bila zaupana podjetju MAORI, odrska in scenska tehnika d. o. o.

Da je obnova odrske tehnike nujno potrebna že samo zase nakazujeta čas in sodobna tehnologija. Ker je bila obstoječa dotrajana in zastarela, je za kulturno ustanovo, zagorsko občino in vse, ki prostore KC Delavski dom Zagorje uporabljalo, še toliko bolj razveseljivo, da je bila Občina Zagorje ob Savi uspešna pri pridobivanju upravičenih sredstev.

Znatna pomoč ministrstva

Vrednost investicije je ocenjena na dobrih 720 tisoč evrov z vključenim DDV, s skoraj 470 tisočaki pa bo obnovo sofinanciralo Ministrstvo Republike Slovenije za kulturo preko poziva za sofinanciranje vlaganj v občinsko javno kulturno infrastrukturo – naložba bo s tega vidika kar 80 odstotno krita. Preostali del bosta iz lastnih sredstev zagotovila Občina Zagorje ob Savi in KC Delavski dom Zagorje.

Direktorica navdušena nad premiki na bolje

Direktorica KC Delavski dom Zagorje Karmen Cestnik ob začetku del ni skrivala veselja: »Več kot navdušeni smo, da so se dela končno začela, za kar smo neizmerno hvaležni Občini Zagorje ob Savi in županu Matjažu Švaganu, Ministrstvu za kulturo in nenazadnje tudi občinskemu svetu in svetu našega zavoda za posluh in vso podporo. Naš kulturni center bo z naložbo dobil prenovljeno, sodobno, varno in funkcionalno odrsko tehniko, ki bo ustrezala vsem zahtevanim standardom. Nastopajoči in zaposleni bomo tako v Zagorju imeli najboljše pogoje za kakovostne predstave, ki jih bomo v bodoče ponujali našim obiskovalkam in obiskovalcem.«

SORODNI ČLANKI

Praznovanje 60 let kar na strehi kulturnega doma

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ob križišču urgenca POPOLNA zapora poti

Zaradi asfaltiranja dovoza bo do stanovanjskega naselja od krožišča urgenca do Trga svobode, v sredo, 30. novembra 2022, veljala popolna zapora dovozne poti od...
X