-- OGLAŠEVANJE --

Za zagorske otroke bo vrtec dražji

Starši zagorskih otrok bodo od 1. maja za vrtec plačali več, če bo odločitev prihodnji teden podprl občinski svet. Cene se bodo zvišale prvič po letu 2012, in sicer za 2, 4 odstotka.

-- OGLAŠEVANJE --

Polna cena vrtca v Zagorju naj bi za prvo starostno obdobje po novem znašala 419,45 evra za dnevni program oziroma 320,01 evra za poldnevni program. Za drugo starostno obdobje pa 345,80 evra za dnevni program oziroma 294,69 evra za
poldnevni program.

“Za nemoteno poslovanje vrtca v letu 2016 je potrebno 2,4 % povišanje cen vseh
programov vrtca, kar pomeni višje doplačilo za ustanovitelja in za starše. Cene predlaganih programov ne dosegajo niti cene, ki je bila veljavna pred dvakratnim znižanjem v letu 2012,” 
je pojasnila ravnateljica Vrtca Zagorje Tanja Starc

Vrtec Zagorje -igrisce Kekec


Za starše otrok, ki imajo otroka vključenega v dnevni program prvega starostnega obdobja in so v 9 dohodkovnem razredu (77 %) cene programa, pomeni povišanje 7,57 evrov, v 5 razredu (35 %) cene programa 3, 44 evrov, v 2 razredu (10 %) cene programa 0,98, evrov. Za starše otrok, ki imajo otroka vključenega v dnevni program drugega starostnega obdobja in so v 9 dohodkovnem razredu (77 %) cene programa, pomeni povišanje 6,24 evrov, v 5 razredu (35 %) cene programa 2,84 evrov, v 2 razredu (10 %) cene programa 0,81 evrov. Kar 56 % oziroma 359 staršev za vrtec plača le 30 do 43 % cene, razliko pa doplača občina.


Več za plače in prehrano

Vrtec Zagorje 4-1Glavni razlog za višje cene vseh programov predšolske vzgoje je zvišanje plač zaposlenih v vrtcu, saj je država sprostila napredovanja zaposlenih. Stroški zaposlenih v letošnjem letu predstavljajo dobrih 75 % vseh stroškov poslovanja. Drugi razlog pa je prekoračitev načrtovanih stroškov za nakup živil za prehrano otrok v preteklem letu, pojasnjujejo v Vrtcu Zagorje ob Savi. Cene za prehrano otrok so sestavni del cene programov vrtca in naj bi se povišale za 4,1 %.

1,8 milijona evrov iz občinskega proračuna

občina zagorje2Na občini Zagorje so pojasnili, da so v proračunu za financiranje Vrtca Zagorje v letošnjem letu zagotovili dobrih 1.8 milijona evrov proračunskih sredstev. Če k temu znesku prištejejo še subvencije občine za zagorske otroke, ki obiskujejo vrtec v drugih slovenskih občinah, se znesek zviša na 1,92 milijona evrov. Od tega bo šlo za subvencije 1, 7 milijona evrov, za ostale stroške, ki niso vključeni v cene programov predšolske vzgoje, to so stroški za otroke s posebnimi potrebami – spremljevalci, logoped, specialni pedagog, … – pa je zagotovljenih 39 tisoč evrov, ki jih bodo vrtcu zagotovili neposredno iz proračuna.

Pri pripravi proračuna za leto 2016 so na občini že razpolagali s podatki o potrebnem zvišanju proračunskih sredstev za financiranje vrtca, zato je v sprejetem proračunu povišanje cen že upoštevano.


Vrtec Zagorje ob Savi od januarja 2016 posluje s 35 oddelki na 7 lokacijah, v vrtec je vključenih 646 otrok, ki so razporejeni v 14 oddelkov I. starostnega obdobja in 21 oddelkov II. starostnega obdobja. V vrtcu je zaposlenih 109 delavcev. Čakalnih vrst za sprejem v vrtec ni.


 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --