19.6 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoZa uvedbo plačljivega parkiranja

Za uvedbo plačljivega parkiranja

Za mnenje glede reševanja težav s parkiranjem so na občini Trbovlje zaprosili svetniške skupine.

Glede parkirnih mest so na občini prejeli stališča 3 svetniških skupin, in sicer stališča Liste za naše Trbovlje, SMC in Združene levice, medtem kot druge svetniške skupine svojega mnenja sploh niso podale. “Mnenja so si podobna, vse tri svetniške skupine predlagajo uvedbo modre cone, torej plačljiva parkirna mesta s simbolično ceno. Pridobljeni denar, s strani parkirnin, bi lahko občina porabila za projekte, ki spodbujajo trajno mobilnost v mestu,” pravijo na občini Trbovlje.

Lista za naše Trbovlje je predlagala uvedbo določenega števila parkomatov, tudi za stranke trgovin in lokalov. Prve pol ure parkiranja bi bilo brezplačno, sicer pa bi stalo 0,30 evra na uro. Za preostala parkirišča predlagajo uvedbo dovolilnic za stanovalce in plačilo občini v višini 30 evrov.

Za parkomate pri Zdravstvenem domu in bolnišnici

Združeni levici se oddajanje parkirnih mest lastnikom lokalov ne zdi primerno. Problem dolgotrajnega parkiranja bi po njihovem lahko reševali z vzpostavitvijo modre cone, ceno parkiranja pa postavili tako, da bi stimulativno delovala na racionalno uporabo parkirnih mest, ne pa za dodaten zaslužek. Pobrano parkirnino bi namenili za javni prevoz, kolesarske steze in podobne projekte.

SMC bi dovolila najem 1 parkirnega mesta na lokal ali trgovino ob cesti, vendar transparentno in z znano mesečno najemnino. Obenem, pravijo v SMC, bi bilo potrebno vzpostaviti tudi modro cono s simboličnimi parkirninami za parkiranje s parkomati.

Od lani se ni spremenilo še nič

O uvedbi modrih con in plačevanju parkirnine so občinski svetniki odločali že lani, vendar se do zdaj še ni spremenilo nič. Modre cone, ki so sicer začrtane, so takrat nameravali uvesti na območju od Zdravstvenega doma do konca bolnišnice.

Bo parkiranje kmalu lažje?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...